Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avís per a particulars que tenen aus de corral per a autoconsum

Davant la gravetat de les conseqüències que comporta la introducció de la grip aviària en les granges, es fan arribar les següents informacions a les persones que mantenen aus de corral per a autoconsum.

 La influença aviària és una malaltia que provoca elevada mortalitat ens aus i és altament contagiosa entre aus.
 Les aus salvatges poden ser portadores i poden transmetre el virus a les aus de corral a través del contacte directe o indirecte amb aquestes, ja sigui a través de femtes, aigua compartida, secrecions nasals, per persones, equips, estris...
 Estan obligats a comunicar la tinença o cria d’aus de corral, encara que sigui per a l’autoconsum, a l’Oficina Comarcal del DACC corresponent, per poder localitzar les granges i aplicar mesures de protecció.
 Han de complir amb les restriccions de cria a l’aire lliure que puguin afectar-los temporalment, per prevenir el contacte amb aus salvatges.
 La importància i l’obligació de notificar qualsevol sospita de la malaltia. Es considera sospita d’IAAP l’aparició d’algun dels següents signes:
o Disminució del consum de pinso i aigua superior al 20%.
o Disminució en la posta superior durant més de 2 dies consecutius, sense causa justificada.
o Mortalitat elevada sense causa justificada.
o Signes clínics diversos com tos, esternuts, llagrimeig, descàrrega nasal/oral, anorèxia, cianosi del cap, cresta o barbeta, edema facial, diarrea, simptomatologia nerviosa, tremolors, apatia, lesions hemorràgiques...


Adjuntem un tríptic informatiu de les explotacions d’autoconsum.

Fitxers adjunts