Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“El Caganer Amagat” presenta una col·lecció de cinc figures per muntar

La iniciativa “El Caganer Amagat” arriba a la tercera, i darrera, edició amb una proposta d’uns caganers ben especials que es mouen: el Guillem, l’Almodis, el Mascle Cabró, el Carranco Bilandó i la Polla de Cervera.

DIMECRES 21 DESEMBRE 2022

Les cinc figures representatives de la cultura popular cerverina estaran repartides entre els 48 comerços de la ciutat que participen en la iniciativa. 

Les persones participants hauran de localitzar els cinc caganers i muntar-los amb els 21 enquadernadors que es podran recollir en una bosseta, juntament amb el fullet explicatiu, a la Biblioteca Comarcal Josep Finestres, a partir del dijous 22 de desembre.

 

La proposta espera repetir l’èxit de les dos primeres edicions, en què va presentar àlbums de cromos amb il·lustracions de caganers que també representaven elements i entitats de cultura popular de Cervera. 

El jove cerverí Roger Farré ha tornat a ser l’encarregat de dissenyar “El Caganer Amagat”.
Per aquest motiu ha aconseguit el guardó de “Caganer de l’any 2022”, una distinció que atorga l’Associació d’Amics del Caganer. Roger Farré ha estat nomenat Caganer de l’any 2022 pels mèrits acumulats durant els tres anys consecutius de divulgació de la figura del caganer, amb el #CaganerAmagat, un treball d’il·lustració extraordinari lligat a la cultura popular de Cervera.
Rebrà el guardó el dimecres 21 de desembre, en un acte a Barcelona.

“El Caganer Amagat” s’organitza des de la Regidoria de Festes, amb la col·laboració de les associacions de comerciants de Cervera.

Segons la regidora de Festes, Mireia Brandon, “la iniciativa arriba a la seva tercera edició havent aconseguit l’objectiu pel qual es va idear: promocionar el comerç local i incentivar-lo d’una manera divertida, festiva i nadalenca”.