Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“El Maria Canals porta cua” torna a portar amb èxit dos pianos a les places de Cervera

Cervera va celebrar, divendres 21 de maig, la 8a edició de la iniciativa “El Maria Canals porta cua”, que va treure dos pianos al carrer, a les places Major i del Sindicat, i va programar activitats per a tots els públics al seu entorn.

Concert del pianista Carles Marigó (foto Jordi Prat).
Concert del pianista Carles Marigó (foto Jordi Prat).

DILLUNS 24 MAIG 2021

Al matí, més de 500 alumnes de les tres escoles de Cervera i de la llar d’infants Arrel van participar en sessions didàctiques, dinamitzades per Campi Qui Pugui Produccions i els pianistes Santi Riu, a la plaça Major, i Jordi Vivancos, a la plaça del Sindicat.
Els infants van gaudir amb els espectacles, que els van permetre descobrir peces musicals i curiositats dels compositors de música clàssica, i finalment van poder atansar-se i tocar l’instrument.

A la tarda, l’alumnat de piano del Conservatori va participar en classes magistrals del reconegut pianista Carles Marigó. A més, el públic va poder gaudir d’audicions musicals dels mateixos alumnes.

Va culminar la jornada un concert del pianista Carles Marigó, a la plaça Major, amb aforament limitat i les mesures sanitàries pertinents.


Els dos pianos van estar a disposició de totes les persones que els van voler tocar, i es va aconseguir, un any més, l’objectiu de fer arribar la música d’aquest instrument a tota la població.
Enguany hi va haver un piano en un nou emplaçament, la plaça del Sindicat, portant d’aquesta manera l’activitat cultural més enllà del centre històric.

“El Maria Canals porta a cua... a Cervera” ofereix una jornada cultural d’alt nivell i prestigi per a la ciutat. La Paeria de Cervera i el Conservatori de Música programen activitats a l’entorn dels pianos, en un format que el Concurs Maria Canals ha exportat com a model d’èxit a altres municipis catalans.