Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Els capricis de l'atzar”

Comunicat del paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut, Joan Santacana, sobre la situació de la Covid-19 a Cervera, en data 29 de juliol.

DIMECRES 29 JULIOL 2020

Si hi ha llocs a Cervera on s’ha treballat de forma exquisida per evitar els possibles contagis de la Covid-19 han estat les dues residències de gent gran.

Amb molta professionalitat han pres totes les mesures possibles; han seguit tots i cadascun dels protocols dictats per les autoritats sanitàries, fins i tot els han millorat; els professionals han fet una tasca incommensurable amb un esforç meritori; els patronats i les famílies han col·laborat en tot moment. De fet, tot Cervera ha estat al seu costat i, gràcies a tot això, són uns centres segurs.

Però l’atzar és capriciós i, malgrat haver-se reduït tota possibilitat de transmissió del virus, aquest ha volgut jugar una mala passada i s’ha introduït a la residència Mare Güell. De forma totalment fortuïta, sense cap tipus d’explicació i, de moment, sense saber com s’ho ha fet.

Quatre són les persones que hi resideixen que han donat positiu. La simptomatologia és lleu, fet que permet que el tractament es faci a la mateixa residència, amb l’aïllament adequat.

L’existència d’aquests casos ha obligat a fer testos a totes les persones residents i treballadores, els resultats dels quals es tindran en dos o tres dies. Esperem que siguin negatius.

A la residència s’estan aplicant tots els protocols establerts per aquests casos, sota la supervisió del personal sanitari de la residència i dels responsables del CAP de Cervera. No hi ha, en aquests moments, cap evidència clara de contagis, però cal esperar el resultat per confirmar-ho. La vida al centre ha variat una mica, la diferència és en la desaparició de la vida comunitària per evitar contactes entre residents.

Hem de confiar que tot anirà bé, els deures s’han fet i els resultats haurien de ser favorables. L’atzar és capriciós, però cal pensar que no serà cruel.

Aquesta malaurada circumstància ens ha de fer reflexionar. Les mesures individuals i col·lectives que cal que seguim tots han de ser extremes, solament així podem evitar que l’atzar obri camí al virus.

Continuem amb mans – distància – mascareta, evitant aglomeracions, respectant les normes... És del tot imprescindible. Les autoritats ens ho indiquen contínuament i hem de fer-ho per convenciment propi. No hem d’esperar que les amenaces de multes, com la que s’ha establert pel consum en grup d’alcohol a la via pública (el “botellón”), sigui l’esperó per fer cas. És de ben nascuts fer tot el possible per allunyar el coronavirus de nosaltres i dels que tenim al costat.

Fem-ho bé, si us plau!


Dades de la Covid-19 a Cervera

Les dades facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya sobre la situació i evolució de la Covid-19 a Cervera, a 29 de juliol de 2020, es resumeixen en el quadre següent:

 

CASOS POSITIUS

CASOS POSSIBLES

ACTUALITAT

22

121

ACUMULAT

145

592

Hi ha 2 casos positius actius menys que fa una setmana. Lleugera disminució. El nombre elevat de possibles correspon, en gran mesura, als testos fets ahir a la residència.

Els casos positius acumulats han pujat en 11. Augment rellevant.

Els resultats són, aparentment, bons, abans de casos de la residència, que han fet pujar els gràfics en el darrer dia.

Cal ser cauts i esperar resultats dels testos.

L’evolució en les dues darreres setmanes dels casos actius en un dia concret és la següent:

L’evolució en les dues darreres setmanes dels casos acumulats és la següent:


Joan Santacana i Vélez
Paer en Cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut.

Cervera, 29 de juliol del 2020.