Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Projectes de territori”: Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior

Diumenge 17 de gener Cervera va poder escoltar de nou l’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior, en un concert al Paranimf de la Universitat, que es va omplir amb l’aforament permès seguint les restriccions del moment.

DILLUNS 18 GENER 2021

L’Associació d’Amics de la Música, organitzadora del Cicle de música de tardor,  malgrat les circumstàncies va poder reprogramar el concert, que estava previst inicialment el passat mes de novembre.

L’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior és una formació musical creada l’any 2018 amb la voluntat de poder oferir activitats culturals al nostre territori.

Una vegada més una formació cultural sorgida de la nostra ciutat ens ajuda a construir el nostre país, joves estudiants amb un molt bon nivell instrumental s’apleguen per treballar la música de cambra,  sota la direcció, del músic i pianista, Jordi Castellà, el qual també n’és el fundador.

Us recordem que va ser la formació encarregada de l’acte de cloenda de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019, amb el projecte #Bachendansa, juntament amb la Companyia de Dansa Montse Esteve de Guissona. Aquesta producció es va poder gaudir a Bellpuig, Guissona, Mollerussa i Sant Guim de Freixenet

El concert que ens van oferir va servir de reconeixement a  la música catalana, per una banda, la peça Anufrievo, d’una jove compositora lleidatana, Laura Farré i,  per altra banda del reconegut Eduard Toldrà, amb una versió d’orquestra de corda i soprano de les seves cançons, amb la interpretació de les quals es va fer un reconeixement del 125è aniversari del seu naixement, que tan poc es va visualitzar el 2020.

El programa es va completar amb la suite Holberg de E. Grieg i la suite Capriol de P. Warlock, repertori característic d’aquest tipus d’orquestra de corda.

 

Des del Conservatori de Cervera estem molt satisfets d’aquestes fruits que ens permeten fer una valoració molt positiva de la cultura al nostre país, els animem a continuar treballant des del territori per a tots nosaltres. Moltes felicitats!


Informació aportada per Estefania Balcells, directora del Conservatori.
Cervera, 18 de gener de 2021.