Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Si fem les coses bé, tothom hi guanya!”

Nou comunicat informatiu del paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut, Joan Santacana, sobre la situació de la Covid-19 a Cervera, en data 21 de juliol.

DIMARTS 21 JULIOL 2020

Poc a poc, amb certa recança, anem explorant formes per assolir una quotidianitat que s’atansi a la que tenim interioritzada.

Així, anem omplint terrasses amb la família i els amics, anem als actes culturals que, tímidament, es van organitzant, sortim de festa a la nit...

Però sabem que ho podem fer i ho podrem seguir fent solament si som capaços d’evitar que hi hagi contagis mentre anem a les terrasses, als actes culturals, a les festes...

Això vol dir que hem d’exigir una exquisida organització dels actes i un comportament individual i col·lectiu responsable i conscient.

De moment ho fem bé. L’organització, per exemple, del Vermut de Secà de dissabte n’és un exemple que cal seguir. La programació de la Festiuada, que es va presentar dimarts, seguirà al peu de la lletra els protocols que el Procicat ha establert per als actes culturals i festius.

Els participants, en la seva pràctica totalitat, segueixen les indicacions bàsiques dels organitzadors i apliquen la tripleta màscara-distància-higiene. Això fa que tothom se senti més segur.

Però aquesta sensació de seguretat ha de quedar en això, sensació. No hem de baixar la guàrdia en cap moment. El coronavirus hi és i cal mantenir-lo aïllat.

Els organitzadors d’actes i els propietaris de comerços, restaurants, bars, pubs i altres locals amb assistència de públic, han de complir i fer complir tots i cadascun dels protocols de seguretat pel que fa a controls d’aforaments, manteniment de mesures i compliment de les normes d’horari i de sorolls.

Tota la ciutadania ha de seguir les indicacions i utilitzar tots els mitjans de protecció. Per la seva salut i per la dels altres. Especialment en moments d’alegria natural o induïda.

Cal que, a més de fer-ho nosaltres, indiquem als altres que també ho han de fer. Per exemple, les mares i pares de menors que ja surten sols han de fer un seguiment acurat de les seves actituds, encara que costi. La situació contrària trencaria l’esforç de molta gent, de massa gent, i ens abocaria al retorn a una situació que no desitgem.

Fem-ho bé, no costa gaire, i el resultat és molt prometedor: poder continuar sortint de l’atzucac i guanyar la Covid. I el guany és per tothom.


Dades de la Covid-19 a Cervera

Les dades facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya sobre la situació i evolució de la Covid-19 a Cervera, a 21 de juliol de 2020, es resumeixen en el quadre següent:

 

CASOS POSITIUS

CASOS POSSIBLES

ACTUALITAT

25

7

ACUMULAT

134

536

Hi ha 1 cas positiu actiu més que fa una setmana. Lleuger augment.

Els casos positius acumulats han pujat en 6.

No hi ha canvis substancials respecte de la setmana passada. Cal perseverar per evitar cap brot comunitari i treballar per iniciar la línia de descens, tant desitjada.

L’evolució en les dues darreres setmanes dels casos actius en un dia concret segueix oscil·lant al voltant dels 25 casos:

L’evolució en les dues darreres setmanes dels casos acumulats manté la tendència de creixement constant, mitjana d’una persona al dia. Aquesta és la tendència que cal trencar, tot aplanant la corba:

 

Joan Santacana i Vélez
Paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut.

Cervera, 21 de juliol del 2020.