Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Tornem a l'escola”

Comunicat del paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut, Joan Santacana, sobre la situació de la Covid-19 a Cervera (14 de setembre de 2020).

DIMARTS 15 SETEMBRE 2020

El 13 de març, ahir feia sis mesos, van tancar les escoles. Durant aquest temps l’aprenentatge ha estat molt diferent del que estem acostumats, a distància i en un entorn familiar. Ha estat un bon exercici de coneixença i de valorització de la tasca dels excel·lents professionals que es dediquen a la docència i que són la base que tot progrés social.

Avui tornem a l’escola. És un tòpic dir que les aules i els patis s’ompliran de nou de rialles d’infants i adolescents que retroben companyes i companys. Però aquest tòpic, que és real, serà diferent, com ho és tot el que ens envolta aquests darrers sis mesos.

Serà una tornada segura. Els equips docents dels centres i tot el personal que hi treballa: consergeria, neteja, cuina, menjador, monitoratge... hi posarà allò que saben fer i que fan molt bé. La preparació d’aquesta tornada ha estat intensa, amb adaptacions d’espais, horaris i grups, i s’ha fet bé.

Tornem a l’escola. Hi haurà, és inevitable, convivència amb la Covid-19 i, esperem que en poca mesura, afectacions al desenvolupament de les classes i del curs. Però tota la comunitat educativa de Cervera: alumnat, professorat, personal no docent, famílies, institucions i ciutadania hi posarà el millor d’ella mateixa i, com no pot ser d’altra manera, #TotAniràBé.

Bon retorn a l’escola segura.


Dades de la Covid-19 a Cervera

Les dades facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya sobre la situació i evolució de la Covid-19 a Cervera, a 13 de setembre de 2020, es resumeixen en el quadre següent:

 

 

CASOS POSITIUS

CASOS POSSIBLES

ACTUALITAT

30

4

ACUMULAT

236

999

El nombre de casos positius actual ha baixat en 4 persones des del 5 de setembre. No és gaire si tenim en compte que els casos en les dues residències de Cervera ja són residuals, no hi ha cap positiu a la Residència Mare Güell (Hospital) i solament en resten 6 a la Residència Mare Janer (Casa Caritat). Això significa que hi ha 24 persones que s’han contagiat per mitjà de transmissió comunitària, en el seu entorn laboral, familiar o social.

És del tot necessari evitar aquests contagis i disminuir possibles cadenes de transmissió. Cal, com sempre hem dit, extremar la protecció distància-mans-mascareta i evitar les trobades socials sense protecció. És l’única forma que tenim de lluitar contra la pandèmia.

Aquest repunt dels contagis socials a Cervera queda palès si s’analitza el creixement del casos acumulats. El dia 5 de setembre eren 221 i ahir eren 236, un augment de 15 persones en 8 dies, suposa duplicar la ràtio que era, fins ara, d’una persona positiva al dia. La dada bona és la gran proporció de casos asimptomàtics.

És cert que s’han incrementat el número de testos i que, lògicament, hi ha més deteccions. Però cal seguir apel·lant a la responsabilitat individual i col·lectiva per anar reduint l’expansió de la malaltia.

L’evolució en les dues darreres setmanes dels casos actius en un dia concret és la següent:

 

 

 

 L’evolució en les dues darreres setmanes dels casos acumulats és la següent:

 

 

 

 

 


Joan Santacana i Vélez
Paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut.

Cervera, 14 de setembre de 2020.