Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Unes festes diferents...”

Escrit de la 1a tinenta d’Alcaldia i regidora de Festes i de Polítiques feministes i LGBTI+, Mireia Brandon i Trepat, de valoració i agraïment per les activitats organitzades a Cervera per les festes de Nadal.

DILLUNS 11 GENER 2021

No és cap novetat afirmar que ha sigut un Nadal diferent i estrany, però malgrat tot, ens hem divertit i emocionat amb algunes de les activitats organitzades per a aquestes festes.


Els Reis d’Orient

Aquest any la visita dels Reixos ha estat diferent i adaptada a les circumstàncies; han passat per molts dels barris de Cervera perquè es poguessin veure des dels balcons, finestres o a peu de carrer. Teníem el convenciment que aquesta era la millor fórmula i així l’hem defensat fins al final. També érem conscients que no podíem passar per tots els carrers de Cervera i vam dissenyar un recorregut per zones, perquè a tothom li passessin el Reis tan a prop de casa com fos possible, i facilitar poder-los veure a peu del carrer sense haver de desplaçar-se gaire.

Ens vam emocionar, sí. Veient les cares d’il·lusió de la canalla, de les famílies i de les persones grans que ens saludaven des de les finestres. També ens va emocionar el comportament de la gent, respectant el missatge de no moure’s dels barris més propers per on passava el recorregut. GRÀCIES per haver contribuït amb civisme, sensibilitat i respecte a fer possible la visita dels Reis d’Orient, sense cap tipus d’aglomeració ni incidència. Una vegada més, la ciutadania ha respost!

Donar les gràcies, també, a totes les persones que han fet possible l’arribada de Ses Majestats, que col·laboren de manera voluntària, ja sigui fent de patge, conduint un cotxe, fent mascaretes per als Reis i els patges reials, etc.

I un especial agraïment a la Comissió de Reis i al personal de la Paeria, la cara menys visible però la més constant per ajudar, any rere any, a fer realitat la Cavalcada de Reis i l’arribada del Patge Karim.


Cap d’Any “a la Llauna”

Aquest any tocava celebrar-lo des de casa, per això des de la Regidoria de Festes vam organitzar un Cap d’Any “a la Llauna” al Canal de Youtube de la Paeria. Abans de sopar, els Fadunito ens van oferir l’espectacle familiar Propers, i tocades les dotze campanades, els Inversen Band ens van oferir una hora i mitja de bona música i bon rotllo.

També agrair públicament als Fadunito i als Inversen Band haver acceptat la proposta de fer un Cap d’Any en streaming, i per posar-nos-ho tot tan fàcil des del primer moment, malgrat ser una actuació estranya.

Tenim el desig de poder gaudir de la cultura de manera presencial, mirant-nos als ulls sense pantalles pel mig, però les circumstàncies són les que són, hem d’adaptar-nos i seguir apostant per la cultura i pels artistes de casa nostra.


El Caganer Amagat

Quan des de la Regidoria pensàvem de quina manera encaràvem les activitats per aquestes festes, adaptant-nos a les circumstàncies, volíem una activitat que tingués tres ingredients: una activitat nova i amb segell cerverí, divertida i que es pugui fer en família, i que impliqui de la complicitat del comerç de Cervera i de Promoció Econòmica de la Paeria.

Amb tots aquests ingredients damunt la taula, va néixer la idea del “Caganer Amagat”, que vam traslladar al jove dissenyador cerverí Roger Farré. Des del primer moment li va entusiasmar l’encàrrec que li vam fer de realitzar 24 il·lustracions que representessin els elements i entitats de la cultura popular de Cervera. El resultat no podia ser millor, un mostra més del talent cerverí.

Ens ha sorprès, i també emocionat, veure la gran acollida que ha tingut aquesta nova activitat, que ha superat amb escreix les nostres expectatives de participació. És per això que haurem de replantejar el sorteig de petits obsequis que teníem previst, ja que ens agradaria que tota la canalla que hi ha participat pugui endur-se un record de l’activitat. Us mantindrem informats.

Agrair a l’Associació de Comerciants de Cervera i a l’Associació de Comerciants i Professionals del Nucli Antic que fossin receptius des del primer moment que els vam explicar la proposta i acceptessin participar en aquesta nova activitat.

 

Després de tantes emocions i agraïments, seguim digerint i assimilant el que hem viscut aquest passat 2020 mentre agafem força, coratge, empatia i resiliència per encarar l’any nou amb els ànims renovats.

Salut!

 

Mireia Brandon Trepat
1a tinenta d’Alcaldia i regidora de Festes i de Polítiques feministes i LGBTI+

Cervera, 11 de gener de 2021.