Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acte reivindicatiu a Cervera en motiu del 28J

La Regidoria de Polítiques Feministes i LGTBI+ de la Paeria va organitzar una activitat reivindicativa en motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, amb l'actuació musical de Vírgina West i les intervencions de les entitats La Segarrenca (Cervera) i La Cugula (Solsona).

Vermut musical a la plaça Major.
Vermut musical a la plaça Major.

DILLUNS 05 JULIOL 2021

L’activitat, un vermut musical, va tenir lloc dissabte 3 de juliol, al migdia, a la plaça Major.

Ha estat el primer any que la Paeria de Cervera organitza un acte institucional en motiu del 28J, i ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de la Segarra i les entitats La Segarrenca i La Cugula.

La Segarrenca - Associació per a la igualtat de la Segarra, és una entitat cerverina de llarga trajectòria, més de 20 anys. Ha esdevingut un espai de reflexió al voltant de les desigualtats de gènere i un motor de lluita contra les opressions del patriarcat.

La Cugula, Assemblea LGTBI+ del Solsonès, és la primera associació nascuda en aquesta comarca, l’any 2020, per visibilitzar el col·lectiu LGBTI i reivindicar el seu propi espai en un entorn rural.


El paer en cap, Joan Santacana; la regidora de Polítiques Feministes i LGTBI+, Mireia Brandon; i la consellera comarcal de Benestar Social, Gemma Martínez, van participar i intervenir en l’acte.

Joan Santacana va manifestar que “els drets tenen un dia a l’any de reivindicació, mentre que les persones tenim 365 dies l’any per exercir-los. La societat i l’Administració els hem d’impulsar i garantir, i a Cervera dels drets en fem bandera”.

De la seva banda, Mireia Brandon va afirmar que “una muntanya de petites accions quotidianes ens apropen a una Cervera més lliure i feminista. Avui i sempre reivindiquem el 28J.”

 

A més d’aquesta activitat la Paeria va publicar, el mateix dia 28 de juny, un manifest propi que porta per títol “28J: un Orgull”.