Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnat del l’institut La Segarra recullen més de 140 kg de deixalles en una acció del Let’s Clean Up Europe a Cervera

El dimarts 4 de maig, l’alumnat de Cultura i Valors de 4t ESO de l'institut La Segarra han realitzat el seu segon projecte d’Aprenentage i Servei (ApS), una iniciativa que fomenta l’ajut i la solidaritat.

DIMECRES 05 MAIG 2021

En el marc d’aquest projecte, l'alumnat s'ha compromès amb l’ONG Acción Planetaria, amb seu a Barcelona, a realitzar una acció pel planeta.

Juntament amb membres de l’ONG, han realitzat una acció que ha consistit a netejar la llera del riu Ondara, la zona de la muralla i els voltants de l'institut de residus abocats il·legalment, els quals després s'han separat i seleccionat per portar a la deixalleria. S’han recollit en qüestió d’una hora 143,5 kg de deixalles.

Així doncs, a part d'aquesta iniciativa sostenible, han après sobre la classificació de residus i la importància de la connexió i la cura del nostre planeta Terra.

Aprofitant aquesta acció, s’han inscrit als Clean-up Europe Days, una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura.

La Regidoria d’Educació i els Serveis Municipals de la Paeria de Cervera, i Gestió de Residus del Consell Comarcal han col·laborat amb la iniciativa.


Projectes d’Aprenentage i Servei (ApS)

Són iniciatives que fomenten en l'alumnat l'ajut i la solidaritat amb els altres. L'Aprenentatge Servei és una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat. És un  projecte en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo. L’alumnat rep orientacions i formació sobre possibles iniciatives solidàries amb entitats d’entorn i, finalment, participa activament en almenys una d’elles.


Informació i imatges aportat per l’institut La Segarra.

Cervera, 5 de maig de 2021