Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aproven els estatuts de L’Espitllera - Fòrum d’Estudis Segarrencs

Un total de 21 representants del Fòrum l’Espitllera i del Centre d’Estudis Segarrencs han aprovat els estatuts que resulten de la fusió de les dues entitats.

DIJOUS 17 DESEMBRE 2020

D’aquesta manera culmina un procés iniciat ara fa un any que va rebre el vist i plau de les dues entitats el mes juliol.

Segons la presidenta Maria Garganté, “són dues entitats amb objectius diferents pel tipus d’activitats que desenvolupen però que tenen un objectiu final que és treballar per la Segarra, entesa en el sentit cultural, històric i natural”.

El nom de la nova entitat serà ‘L’Espitllera - Fòrum d’Estudis Segarrencs’, i els estatuts resultants mantenen la base del redactat de l’entitat més antiga, el Fòrum l’Espitllera (2010). Cal dir que ambdues entitats es fusionen mantenint un saldo positiu a nivell econòmic.

Segons el membre de l’entitat, Jaume Moya, que ha estat qui s’ha ocupat de l’assessorament jurídic en la configuració de la nova entitat jurídica, s’ha dut a terme una modificació dels estatuts de l’Espitllera, de forma que reuneixi les especificitats del Centre d’Estudis Segarrencs (CESeg). Així, segons explica el secretari, Ramon Saball, el capítol 7 està dedicat específicament a aconseguir l’engranatge d’objectius de les dues entitats en una.

La nova entitat serà presidida per Maria Garganté, que ja era membre dels dos antics projectes. El vicepresident serà Max Turull; el secretari, Ramon Saball; i el tresorer, Jordi Oliva. Tindrà quatre vocalies de comunicació, publicacions, ciències naturals i medi ambient i ciències humanes i socials. Una vegada constituïda la nova entitat es dissoldrà el CESeg.

L’Espitllera - Fòrum d’Estudis Segarrencs tindrà inicialment un total de 69 membres que resulten de la suma els 44 de l’Espitllera i dels 38 del CESeg, descomptant les 13 persones que eren membres de les dues entitats.

L’assemblea de L’Espitllera - Fòrum d’Estudis Segarrencs es tornarà a reunir el proper 14 de gener per decidir directrius per projectar la nova entitat com són la creació una nova pàgina web i posar en funcionament les activitats i gestió de la nova entitat.


Informació i imatge aportat per L’Espitllera - Fòrum d’Estudis Segarrencs.
Cervera, 17 de desembre de 2020.