Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arrenca amb èxit la segona edició de Cinema a la Boira a Cervera

El Cicle Cinema a la Boira 2022 va començar, dissabte 26 de març, amb la projecció de “Sis dies corrents”, que va aplegar 120 espectadors al Cinema Casal de Cervera.

Xerrada posterior a la projecció de la pel·lícula "Sis dies corrents".
Xerrada posterior a la projecció de la pel·lícula "Sis dies corrents".

DILLUNS 28 MARÇ 2022

Al finalitzar la projecció de la pel·lícula va tenir lloc una xerrada a càrrec d’uns dels actors, Valero Escolar, i la productora del film, Míriam Porté. 

La pel·lícula “Sis dies corrents”, de la cineasta Neus Ballús (2021), va ser la gran triomfadora dels darrers Premis Gaudí del Cinema Català, en què va aconseguir cinc premis, entre els quals millor pel·lícula, millors interpretacions i millor direcció. 

Amb la temàtica “Cinema català”, fou la primera sessió del Cinema a la Boira 2022.

La segona sessió, amb el tema “Viure intensament”, consistirà en la projecció de la pel·lícula “Pura vida” (Migueltxo Molina i Pablo Iraburu, 2012), considerada un dels millors documentals de muntanya de tots els temps. Organitzada amb la col·laboració del Centre Excursionista de la Segarra, serà la pel·lícula de clausura de la Mostra de Cinema de Muntanya i comptarà amb la presència de l’alpinista Ferran Latorre.
La projecció està prevista el divendres 22 d’abril, a les 20.30 hores, al Cinema Casal de Cervera.

Cinema a la Boira

És una iniciativa impulsada per la Paeria de Cervera amb la col·laboració de Circuit Urgellenc. Una proposta de l’Associació Cultural Cinema a la Boira. 

Cinema a la Boira és una associació-cineclub nascuda amb la intenció d’organitzar sessions presencials que combinin grans pel·lícules de la història del cinema (tan clàssiques com contemporànies) projectades en espais singulars de la ciutat de Cervera, amb debats presentats per figures reconegudes de la cultura catalana. Des de la seva creació, tot combinant projeccions i xerrades, Cinema a la boira ha pretès entretenir el públics cerverí així com potenciar el seu esperit crític i contagiar-los el nostre amor per les pel·lícules. 

La segona edició (any 2022) presenta un ambiciós programa amb els següents esdeveniments: 

  1. Primera sessió, CINEMA CATALÀ: Projecció de la pel·lícula SIS DIES CORRENTS (Neus Ballús, 2021), guanyadora de 5 Premis Gaudí, inclosos millor pel·lícula, millors interpretacions i millor direcció. Amb la presència de la productora Miriam Porté i l’actor Valero Escolar. Teatre del Casal de Cervera. Dissabte 26 de març a les 17.30 h. 
  1. Segona sessió, VIURE INTENSAMENT: Projecció de la pel·lícula PURA VIDA (Migueltxo Molina i Pablo Iraburu, 2012), considerada un dels millors documentals de muntanya de tots els temps. Sessió en col·laboració amb el Centre Excursionista de la Segarra, Pel·lícula de clausura de la Mostra de Cinema de Muntanya. Amb la presencia de l’alpinista Ferran Latorre. Teatre del Casal de Cervera. 22 d’abril 2022. 
  1. Tercera sessió, EXCLUSIVES: Estrena de la pel·lícula ALCARRÀS (Carla Simón, 2022), guanyadora de l’Os d’Or al Festival de Berlin. Teatre del Casal de Cervera. Diumenge 1 de maig 2022. 
  1. Quarta sessió, ANIVERSARI: Sessió especial “50è aniversari de la creació de l'AEiG Coll de les Savines”. Pel·lícula sorpresa. Cap de setmana del 20 i 21 de maig 2022. 
  1. Cinquena sessió, MARINADA I CRISPETES: Cinema a la fresca d’Aquelarre: Projecció de la pel·lícula TAURÓ (Steven Spielberg, 1975). Acte de cloenda de l’Aquelarre de Cervera. Cal Racó. 28 agost 2022. 
  1. Sisena sessió, CLÀSSICS EN DIRECTE: “El maquinista de la General” (Buster Keaton i Clyde Bruckman, 1926) amb música interpretada en directe. Auditori de Cervera. Setembre 2022
  1. Setena sessió, NADAL I SORPRESES: Pel·lícula familiar (sorpresa). Auditori de Cervera. Desembre 2022. 

Les sessions tenen un preu variable (1, 2 i 7: 3 euros; 3: 7 euros; 4 i 5: gratuïtes; 6: 10 euros).