Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Balanç molt positiu de la Fira del Pa i el Cereal 2023

Diumenge 21 de maig va cloure una nova edició de la Fira del Pa i el Cereal de Cervera, que enguany ha incrementat el nombre de visitants i les vendes. Tots els estands dedicats a la venda de pa van exhaurir les existències.

Desenvolupament de la Fira del Pa i el Cereal a la plaça Universitat (foto Jordi Prat).
Desenvolupament de la Fira del Pa i el Cereal a la plaça Universitat (foto Jordi Prat).

DIMARTS 23 MAIG 2023

El recinte firal, situat a la plaça Universitat, ha comptat amb 21 expositors multisectorials i 9 obradors de pa i derivats, dos més que l’edició anterior. 

L’augment del nombre de forns que venen a la Fira i l’increment de les vendes “consoliden la Fira del Pa i el Cereal de Cervera com un referent en l’elaboració i la comercialització del pa de qualitat”. 

En aquest sentit es van manifestar el guanyador de la Llesca d'Or com a millor forner de Catalunya 2022, Roger Canela, i el representant del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Josep Boneu, en l’acte d’inauguració el dissabte 20. També va elogiar l’aposta de Cervera per promocionar el pa i el cereal el president de PIMEComerç Lleida, el forner Manel Llaràs, en la seva estada al certamen el diumenge 21.

A la plaça Universitat es va instal·lar una carpa, que va acollir la majoria de les activitats gastronòmiques i lúdiques complementàries a la Fira.
Hi van tenir lloc les actuacions de l’artista Lo Pau de Ponts, que va dedicar una cançó en exclusiva a la Fira del Pa i el Cereal; del DJ Josep M. Sánchez i dels grups Folk a Mitges, Swing Dealers, Els Assossegats i Julivert.
Una de les activitats més concorregudes fou la demostració de cuina en directe a càrrec d’Ada Parellada, que també fou l’encarrega de cloure oficialment la Fira.
També cal destacar la participació del públic familiar a la gimcana.
Una de les novetats d’aquesta edició fou la demostració d’activitats agrícoles tradicionals, com la sembra i el batre a potes, que va tenir lloc al pati de la Universitat i que va despertar molt interès entre el públic per conèixer com es feien antigament les tasques del camp.

En aquesta línia, també va rebre moltes visites el recentment recuperat Museu del Blat, a l’edifici del Sindicat, que exposa estris del camp de la pagesia de la comarca.

Des de la Paeria de Cervera volem fer arribar l’agraïment a totes les persones que han visitat la Fira i que han comprat productes als diferents estands i han participat en les activitats programades.


La Fira ja va organitzar activitats la setmana prèvia
 

La Regidoria de Promoció Econòmica també fa una valoració molt positiva de les activitats organitzades la setmana prèvia, des del dilluns 15, diada de Sant Isidre, al divendres 19 de maig.

La Diada de Sant Isidre cita els pagesos de Cervera i comarca a la desfilada de tractors i al posterior dinar de germanor. Enguany un total de 48 tractors i 2 carretes engalanades van recórrer el centre de la ciutat en la desfilada. Al dinar, presidit pel conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, es van aplegar un total de 230 persones. Al finalitzar es van sortejar deu obsequis, gentilesa del Consell Comarcal de la Segarra (un lot de productes de proximitat), la Paeria de Cervera (quatre lots), Comercial Claramunt (tres espatlles ibèriques), i Transports i Cereals Joan Llorens Torres (dos vals per dinar 2 persones), als quals s’agraeix la seva col·laboració.
També va col·laborar Maquinària Agrícola Gidar amb la barra de begudes i la visita a l’exposició de maquinària. Finalment, el sindicat agrari Unió de Pagesos va organitzar la jornada tècnica “Stop accidents al medi rural”. Des de la Paeria es vol agrair a Gidar i a la Unió de la Pagesos la seva col·laboració i implicació de cada any amb els actes de celebració de Sant Isidre a Cervera.

Pel que fa als actes desenvolupats entre el dimarts 16 i el divendres 19 destaquen la bona assistència a les visites guiades al Museu del Blat i la participació als tallers de farina ecològica de la Garbiana, elaboració de bombons sans de Dàlit Natura i de pa de la Fornera de Biosca, i al sopar de productes de la comarca. Totes aquestes activitats es van organitzar al Sindicat, amb la col·laboració de l’Associació de Productors de la Segarra.