Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cervera, a punt per celebrar la Festa Major d’Hivern

La Festa Major d’Hivern de Cervera enguany recupera la presència de públic al Cant de les Completes i continua apostant per la programació d'actuacions d’artistes locals.

Programa d'actes de la Festa Major (disseny: Anna Domenjó).
Programa d'actes de la Festa Major (disseny: Anna Domenjó).

DIJOUS 03 FEBRER 2022

El Patronat de les Completes del Santíssim Misteri ha decidit organitzar el Cant de les Completes de forma presencial, amb aforament limitat a l’església de Santa Maria i amb reserva prèvia.
Com a mesura de prevenció, es limitarà la participació de cantaires a només membres de l’Agrupació Coral de Cervera i els músics seran del Conservatori de Cervera.
El Cant de les Completes i el Ball de l’Àliga es faran a el dissabte 5, a les 20 hores.

La programació festiva presenta enguany com a novetats les actuacions del grups cerverins Fadunito i Lasta Sanco.

La companyia Fadunito estrenarà l’espectacle “Off”, una producció adreçada al públic familiar que es podrà veure el dissabte 5, a les 12 hores, a l’Auditori Municipal.

El grup musical Lasta Sanco oferirà un concert al Casal de Cervera, el mateix dissabte 5, a les 23 hores. La intenció inicial era programar el concert al pavelló polivalent a la nit, però s’ha hagut d’adaptar l’acte per les restriccions a l’oci nocturn.

Tot i les restriccions, la voluntat de la Paeria de Cervera és programar el màxim d’activitats que la situació permeti i continuar apostant per la cultura i els artistes locals. 

El tradicional concurs individual de sardana revessa, que l’any passat es va suspendre, tornarà a obrir el Campionat de Catalunya d’aquesta modalitat. Organitzat per la Colla Sardanistes Jovencells, la cita serà el diumenge 6, a partir de les 11.30 hores, a l’Auditori Municipal. 

També està prevista la representació “Master Xof”, amb el popular actor còmic Joan Pera, dins del 24è Cicle de teatre i música de Cervera. Es podrà veure el diumenge 6, a les 19 hores, al Gran Teatre de la Passió. 

La programació també inclou visites guiades als monuments de la ciutat i el nou itinerari “De pou a pou”, que organitza Turisme Cervera.


La Festa Major està declarada festa patrimonial d’interès nacional i inclosa al Catàleg del patrimoni festiu de Catalunya.
És una festa solemne i tradicional en què destaca el Cant de les Completes, un esdeveniment musical de caràcter popular. Les Completes de Cervera, escrites l’any 1870 pels mestres de capella Salvador  Vidal i Joan Pont, estan compostes de peces populars de l’època.