Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cervera acull la Jornada de Salut Comunitària d’Atenció Primària

L’Institut Català de la Salut (ICS) de Lleida va organitzar la trobada anual de professionals de la salut comunitària a Cervera, en una jornada que va tenir lloc el dijous 5 d’octubre en diferents espais de la ciutat.

Participants a la Jornada de Salut Comunitària d’Atenció Primària de Lleida.
Participants a la Jornada de Salut Comunitària d’Atenció Primària de Lleida.

DILLUNS 09 OCTUBRE 2023

La trobada, de caràcter anual, reuneix professionals de la salut comunitària, que comparteixen experiències i solucions per a les necessitats detectades a cada població. 

A la jornada de Cervera hi van assistir 60 persones, en representació de l’Institut Català de la Salut (ICS), Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) i l’Agència de Salut Pública.
La regidora de Salut de la Paeria de Cervera, Judith Guim, va assistir a l’acte de clausura.

Fou una jornada de cohesió i coneixement dels diferents equips de l’àmbit de Lleida, intercanvi d’experiències, i ampliació de coneixements i de mirada en el treball comunitari.  
Es va centrar el focus en la importància de sortir al carrer per fer salut comunitària i de tenir present el recurs de les arts de carrer com una possibilitat més per millorar la salut de la població. 
Per aquest motiu, es van desenvolupar dinàmiques exteriors participatives, dinamitzades per Ferran Orobitg, de Fadunito. amb una reflexió final sobre els beneficis que poden aportar les arts escèniques sobre la salut. 

Des del Centre d’Atenció Primària de Cervera es destaca que “la sensació general és que fou una jornada molt profitosa”. A més, vol agrair la participació de totes les persones assistents i implicades en la planificació de la Jornada: la Paeria de Cervera per l’acompanyament en l’organització; l’Institut Antoni Torroja, per cedir les seves instal·lacions; a Ferran Orobitg, per la dinamització; i al Centre Espígol,  per haver fet el detall de record per a tots els participants.