Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cervera adapta la Festa Major a la situació sanitària

Del 5 al 7 de febrer a Cervera se celebra la Festa Major d’Hivern, que ha hagut de limitar la seva programació a causa de les restriccions vigents per la prevenció de la Covid-19.

DIJOUS 28 GENER 2021

Algunes de les activitats s’han hagut de suspendre, com el Seguici tradicional o el concurs de sardanes revesses, mentre que altres es faran sense públic i es podran seguir en línia en directe, com el Cant de les Completes i el Ball de l’Àliga.

El tradicional Cant de les Completes i el posterior Ball de l’Àliga de Cervera es retransmetran per Lleida TV i el canal de Youtube de la Paeria, el divendres 5 de febrer, a partir de les 21 hores.
En la interpretació de les Completes, dirigides per Xavier Puig, hi participen 39 músics i 39 cantaires..

Tot i les restriccions, la voluntat de la Paeria de Cervera és programar el màxim d’activitats que la situació permeti i continuar apostant per la cultura i els artistes locals.

El dissabte 6 està previst l’espectacle musical “De viatge amb el rock”, amb el grup cerverí The Pink Goats. Es representarà al Gran Teatre de la Passió, a les 19 hores, amb aforament limitat i entrada gratuïta amb reserva prèvia.
Cal destacar que aquest espectacle recentment fou nominat als premis ARC com a projecte artístic més innovador en confinament i/o adaptat a la nova normalitat.

Una altra activitat cultural destacada és la representació d’”Un dia qualsevol”, dins del 23è Cicle de teatre de Cervera. Una comèdia agredolça, a l’entorn de la realitat de la gent gran, que tracta sobre l’amistat, l’amor, la vellesa i la solitud. Es podrà veure el diumenge 7, a les 19 hores, al Gran Teatre de la Passió.

La programació també inclou una visita teatralitzada a la Universitat de Cervera, amb reserva prèvia, i exposicions i visites a la Casa Museu Duran i Sanpere.

 

La Festa Major està declarada festa patrimonial d’interès nacional i inclosa al Catàleg del patrimoni festiu de Catalunya.

És una festa solemne i tradicional en què destaca el Cant de les Completes, un esdeveniment musical de caràcter popular. Les Completes de Cervera, escrites l’any 1870 pels mestres de capella Salvador  Vidal i Joan Pont, estan compostes de peces populars de l’època. 


Cervera, 28 de gener de 2021.