Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cervera commemora el 8M, Dia de les dones treballadores

Les regidores Mireia Brandon, Meritxell Ramon i Roser Segura han llegit el manifest “Mai més silenciades, les dones alcem la veu”, en un acte conjunt del Consistori Municipal, a la plaça Major.

DILLUNS 08 MARÇ 2021

El manifest “Mai més silenciades, les dones alcem la veu” ha estat impulsat per la Regidoria de Polítiques Feministes i LGTBI+ de la Paeria.

Reivindica, entre altres, un reconeixement del treball domèstic i de cures, la incorporació de la perspectiva de gènere a les polítiques públiques, que les dones no pagarem la crisi amb més precarietat...

Plasma el compromís de la Paeria de Cervera amb aquestes reivindicacions. A #Cervera, les dones alcem la veu!

Podeu llegir el manifest en aquest enllaç.“Mai més silenciades”

La Regidoria de Polítiques Feministes i LGTBI+ de la Paeria de Cervera, en col·laboració amb l’Espai Jove el Racó, s’ha afegit a la campanya #MaiMésSilenciades, per donar veu a dones que treballen en sectors en què predominen homes.

La iniciativa ha consistit en una sèries de publicacions a les xarxes socials de la Paeria per donar a conèixer l’experiència i la visió de diferents dones que treballen en feines que es consideren masculinitzades.

Entre els dies 1 i 5 de març es van presentar les experiències de Virgínia Borràs, tècnica de so, discjòquei i productora musical; Sofia Ba, estudiant d’enginyeria de sistemes de telecomunicació a la UPC-EETAC; Maria Capell Pera, fustera i treballadora de les arts escèniques; Ann Amin, estudiant d’enginyeria aeroespacial a la UPC; i Isabel Rodríguez, taxista i conductora d’autobús.

Les entrevistes completes estan publicades al dossier del número de març de la revista Segarra.


“Rellegint la Casa en clau de gènere”

El Museu de Cervera ha presentat el nou projecte: “Rellegint la Casa en clau de gènere”.

A partir del dilluns 8 de març, i de forma estable i permanent, proposen la revisió de l’inventari dels objectes de la Casa Duran i Sanpere per integrar la perspectiva de gènere en les eines de descripció de l’objecte, així com en el camp de descripció, per no ometre referències al gènere.

Podeu trobar tota la informació a: https://museudecervera.cat/ca/b/casa-duran-i-sanpere/p/la-casa-en-femeni-233

La Casa Duran i Sanpere, s’ha explicat, habitualment, a partir dels seus homes i, per contra, les dones han omplert silenciosament els seus espais i han estat invisibilitzades. Malgrat la seva potència intel·lectual, l’Hermínia Grau i Aymà i l’Eulàlia Duran i Grau, han quedat a l’ombra d’Agustí Duran i Sanpere, el seu home i pare respectivament. De fet, Hermínia Grau i Aymà reivindica la seva identitat, independent dels rols socials que se li assignen, i trenca amb la grisor i el mimetisme de les dones del segle XIX, per ocupar un espai que li pertany pel sol fet d’existir.


Cervera, 8 de març de 2021.