Cervera commemorarà el 8M amb la campanya “Les cures també són treball” i la representació del monòleg “Mamasita” de Charlie Pee
En el marc del 8M, Dia Internacional de les Dones Treballadores, la Paeria de Cervera inicia la campanya "Les cures també són treball” per tal de posar en valor les tasques domèstiques i de cura per al sosteniment de la vida.
DIVENDRES 03 MARÇ 2023
La campanya de sensibilització inclourà missatges a les xarxes socials de la Paeria, del 6 a l’11 de març, reivindicant que les cures també són treball.
El dimecres 8 de març tindrà lloc l’acte commemoratiu i la lectura del Manifest. La Regidoria de Polítiques Feministes i LGTBI+, amb la col·laboració de les entitats locals La Segarrenca i La Miliciana, organitza una activitat participativa i la confecció d’un mural col·lectiu, a les 18 hores, a la plaça Santa Anna.
La popular humorista Charlie Pee representarà el monòleg “Mamasita”, en una activitat amb entrada gratuïta que es farà el dissabte 11 de març, a les 19 hores, a l’Auditori Municipal.
Charlie Pee, coneguda per ser una de les presentadores de “L'última hora” (Catalunya Ràdio) i guionista de programes com “La Resistencia” (Movistar+) o la sèrie “Drama” (RTVE Play), presenta el seu primer espectacle en solitari. Durant una hora plena de rialles, explica totes les misèries més absolutes que li han passat al llarg de seva vida.
Des de la Paeria de Cervera es convida a tota la ciutadania a participar de les activitats que s'organitzen per reivindicar el Dia de les Dones Treballadores.
Segons la regidora de Polítiques Feministes i LGTBI+, Mireia Brandon, amb motiu del 8M “seguim fent valer el treball de les cures i domèstic, majoritàriament desenvolupat per dones, i seguim reivindicant la corresponsabilitat entre dones i homes en el treball domèstic i de les cures”.
Campanya “Les cures també són treball”
La diada del 8 de març és una commemoració feminista de classe i de gènere que pretén posar en valor la trajectòria de les dones en l’àmbit del treball.
Però, què és el treball? L’economia feminista ha denunciat, les darreres dècades, els impactes de la divisió sexual del treball i de l’organització social del les cures; és a dir qui realitza els treballs vinculats al sosteniment de la vida, com estan precaritzats, mal pagats i no reconeguts, i quin impacte de gènere té que aquests continuïn essent associats a les dones.
A partir d’aquesta campanya, des de la Paeria de Cervera volem visibilitzar el treball domèstic i de cures com a treball, valoritzar les cures i socialitzar-ne la responsabilitat.
La finalitat de la campanya “Les cures també són treball” és assenyalar la invisibilització del treball de cures, l’impacte de gènere, classe i raça que té, com així també la necessitat de reconeixement i responsabilitat social de les cures i la redistribució d’aquestes en l’àmbit privat.
L’objectiu és visibilitzar que hi ha feines que es donen en el si de les llars que no tenen reconeixement i que majoritàriament son desenvolupades per dones, amb o sense remuneració.
Vídeos de la campanya
Per a l’elaboració d’aquesta campanya s’ha entrevistat diferents persones de Cervera, majoritàriament dones com a protagonistes del 8M, per tal de reconèixer aquest treball sustentat principalment per elles. L’objectiu de la campanya és la valorització social de les cures per tal de reconèixer-les com a societat i que no continuïn essent proveïdes exclusivament per les dones i per les llars, sinó que els homes també se’n facin corresponsables com també el sector públic i el mercat laboral.