Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cervera completa el primer cap de setmana del Festival de Pasqua amb totes les entrades exhaurides

El concert de l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida, amb el tenor Roger Padullés, va obrir oficialment una nova edició del Festival de Pasqua de Cervera, el dissabte 27 de març.

DIMARTS 30 MARÇ 2021

L'actuació de l'OJC va omplir l'aforament del Paranimf de la Universitat, amb totes les localitats exhaurides, igual que el concert del Quartet Casals, el diumenge 28.

L’OJC va estrenar el seu programa “Dos mestres universals i un de futur: Manén, Gerhard i Bertran”. Es van poder escoltar obres orquestrals com “Miniatures” de Joan Manén i el “Cançoner de Pedrell” de Robert Gerhard, dos compositors universals als quals el certamen cerverí homenatja en aquesta edició. També es van interpretar les “Tres cançons de l’Acàdia” de Moisès Bertran, compositor nascut a Mataró el 1967 i actualment establert a Colòmbia.

Al concert inaugural hi van assistir el paer en cap de Cervera, Joan Santacana; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré; la directora general de Cultura Popular de la Conselleria de Cultura de la Generalitat, Àngels Blasco; la regidora de Cultura de la Paeria de Cervera, Mercè Carulla; el cap de l’àrea de música de l’ICEC, Xavier Cester; i el director artístic del Festival, Jordi Armengol.

Les activitats del Festival van començar abans amb una conferència titulada “Robert Gerhard. Més enllà de l’exili”, a càrrec d’Oriol Pérez Treviño, comissari de l’exposició que just després es va inaugurar al Museu. Aquesta mostra es podrà veure a Cervera durant tot el festival i fins al 2 de maig.

Diumenge el Quartet Pau Casals va oferir el concert amb el títol 'Recordant el Quartet Renaixement', en el qual s’ha establert un emotiu fil de 100 anys que ha enllaçat aquests dos grans grups. Per una banda, l’extraordinari Quartet Casals i, per l’altra, el Quartet Renaixement, liderat per Eduard Toldrà, que justament fa un segle tancava la seva impressionant trajectòria amb un concert al Palau de la Música.

També han seguit les activitats paral·leles del Festival amb la projecció, la tarda d’aquesta d’aquest diumenge, del documental “Joan Manén, variacions sense tema”. En aquest treball audiovisual se segueixen els passos de l’Associació Joan Manén en el seu periple de quatre anys per recuperar aquesta gran figura de la música. El documental ha estat dirigit per Jaime Ballada i Daniel Torres de Marcial Audiovisual.

D’aquesta manera, es tanca una primera setmana de concerts i Cervera ja es prepara per la propera setmana, en la qual es reprendrà l’activitat musical a partir de dijous 1 d’abril.
El festival continuarà amb més activitats paral·leles, juntament amb les actuacions dels artistes Carles Marigó i Jaume Sangrà amb la seva instal·lació #BombollaSegura, Júlia Farrés i Daniel Blanch, Locus Desperatus, Juanco-Monge Quartet, Anna Puig i Jordi Castellà, Àlex Garrobé, Symbiotic Duo, Companyia Xuriach i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana amb Xavier Puig.


Informació aportada pel Servei de  Premsa del Festival de Pasqua.

Cervera, 29 de març de 2021.