Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cervera constitueix el Consell dels Infants del curs 2023-2024

L’acte de constitució del Consell dels Infants de Cervera per al curs 2023-2024 ha tingut lloc dijous 26 d’octubre, a la Sala de Plens de la Paeria, amb l’assistència del paer en cap, Jan Pomés, i la regidora d’Educació, Carolina García.

DIJOUS 26 OCTUBRE 2023

El paer en cap, Jan Pomés, ha donat la benvinguda als nous consellers i conselleres, alumnat de 5è i 6è de totes les escoles de la ciutat.

Després d’una dinàmica de presentació, la regidora d’Educació, Carolina García, ha exposat que com a novetat d’aquest any la Paeria ha donat al Consell dels infants un encàrrec: han de treballar actuacions per a la prevenció de l’assetjament escolar.

Seguidament, les dinamitzadores del Consell dels Infants han explicat la importància de la seva tasca i han establert com seria el procediment de treball durant el curs.
Primer de tot, es realitzaran unes sessions informatives a totes les aules de 5è de primària sobre què és el Consell dels Infants. A més, es lliurarà material pedagògic per contextualitzar als infants sobre què és l’assetjament escolar i s’incentivarà que puguin treballar amb el grup-classe possibles propostes de prevenció.

A la pròxima trobada, al febrer, els consellers i conselleres hauran de recollir les propostes de les seves classes i, de manera conjunta, es plantejarà un projecte o activitat concreta per fer-la realitat al llarg del curs 2023-2024.

 

El Consell d’Infants de Cervera, iniciativa impulsada per la Regidoria d’Educació, pretén garantir el dret a la participació dels més joves. Des de la Paeria de Cervera s’agraeix la participació dels consellers i conselleres i la col·laboració dels centres educatius.

Està format per 11 alumnes, un de cada aula de 5è i 6è de primària de les tres escoles de la ciutat, que representen tots els infants de Cervera. Es reuneix de manera periòdica per parlar i debatre temes per millorar la ciutat. Recull propostes, busca informació i fa arribar les propostes de millora a la Paeria de Cervera.