Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cervera encén l’enllumenat de Nadal

L’encesa dels llums de Nadal, un acte organitzat per la Paeria de Cervera amb la col·laboració de la Coral Infantil Nova Cervera el divendres 1 de desembre, fou un èxit, amb l’assistència de molt públic a la plaça Major.

Encesa dels llums de Nadal.
Encesa dels llums de Nadal.

DILLUNS 04 DESEMBRE 2023

A més de l’encesa, l’acte també va incloure activitats prèvies com un taller de fanalets i una cantada de nadales. 

Al taller d’elaboració de fanalets, que es va fer a les Sales de Quadres de la Paeria, hi van participar 50 infants, totes les places disponibles.
Segons el paer en cap, Jan Pomés, “l’organització d’aquesta activitat va en la línia d’obrir la Paeria a la ciutadania”. 

A la plaça Major hi va haver les actuacions dels diferents grups de la Coral Infantil Nova Cervera, que van cantar nadales, i es va repartir berenar a les persones assistents. 

Després va tenir lloc el compte enrere per a l’obertura dels llums que va anar a càrrec del paer en cap, Jan Pomés, regidors del Consistori i membres de la junta de l’Associació de Comerciants Endavant de Cervera.

La principal novetat és la decoració de la façana de la Paeria, amb ornaments florals i dos cérvols (símbol de la ciutat), i el reforç de l’enllumenat de la plaça Major.
Les figures dels cérvols, creades per l’artista cerverí Xavi Badia, i l’estructura que els sustenta està previst que es puguin utilitzar en altres esdeveniments festius de la ciutat.

 

Llums de Nadal a Cervera 

La il·luminació nadalenca consta de 85 punts de llums distribuïts pels carrers de la ciutat i els nuclis del municipi. I dos edificis emblemàtics com la Paeria i la Universitat també tenen llums a la façana. A més està instal·lat un arbre, de 8 metres d’altura, a la plaça Universitat.

Tot l’enllumenat és amb tecnologia LED per reduir el consum energètic.

Estarà en funcionament fins al 6 de gener, en horari de 17.30 a 22 hores, excepte la setmana del 24 al 31 de desembre, que es tancaran a la 1 de la matinada.

És una iniciativa de la Regidoria de Promoció Econòmica de la Paeria amb la finalitat de dinamitzar el comerç local. 

Enguany el comerç local també ha apostat per engalanar més els carrers i comerços. A la plaça Santa Anna s’han col·locat dos arbres i caixes regals, hi ha establiments que llueixen unes garlandes i al nucli antic es poden veure cèrcols (hula hoops).