Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cervera es converteix en l'epicentre del món lutier

La Càtedra Cervera Emili Pujol acull el certamen firal més important del sud d’Europa dedicat a aquesta especialitat amb 9 tallers i desenes de professionals del sector. La mostra exhibeix un violí J.B. Vuillaume del 1829, un instrument de gran valor.

Presentació del violí J.B. Vuillaume del 1829 (foto Jordi Prat).
Presentació del violí J.B. Vuillaume del 1829 (foto Jordi Prat).

DIJOUS 21 JULIOL 2022

Cervera s’ha convertit, dimecres 20 de juliol, en l’epicentre del món lutier del sud d’Europa.

La Fira de Lutiers, que té lloc cada any en el marc de la Càtedra Emili Pujol, ha reunit, als passadissos de la Universitat, fins a 9 cases d’artesans lutiers, així com desenes de professionals d’aquest sector.

Entre molts instruments d’alt valor, en aquesta 18a edició, s’hi ha exhibit un violí J.B.Vuillaume de l’any 1829. Un instrument, valorat en 300.000 euros, que ha tingut una especial singladura després que fos robat i, posteriorment, recuperat al Raval de Barcelona.

El violí havia pertanyut al violinista Ansaldo Poggio o a Louis Kaufman, el qual va participar en l’enregistrament de 400 bandes sonores de pel·lícules com “Casablanca”, “Psicosis” o “El que el vent s’endugué”. Actualment pertany a Corrado Bolsi, professor del Curs, i que participarà amb aquest violí al concert dedicat a la Fira de Lutiers que tindrà lloc en el marc del Festival.

En el marc d’aquesta fira, a les 16 hores, es farà una taula rodona sobre “La Figura de J.B.Vuillaume” a càrrec de Blandine Galy i Corrado Bolsi.


El Festival Internacional de Música omple totes les localitats

Des de la seva arrencada, el dissabte,16 de juliol, els concerts programats al Festival Internacional de Música estan tenint molt bona acollida. Totes les actuacions estan exhaurint les localitats disponibles, la qual cosa demostra l’interès del públic per gaudir novament d’aquesta iniciativa cultural després de les restriccions de la pandèmia.

Aquest dimecres, a les 22 hores, tindrà lloc el concert dedicat a la Fira de Lutiers. Hi participaran Corrado Bolsi i Miquel Muñiz, al violí;  Ulrike Haller, com a soprano i Manel Valdivieso, en la direcció. Una de les curiositats és que al llarg d’aquest concert, Bolsi tocarà amb el violí J.B.Vuillaume exposat al llarg del dia a la fira.

El Festival ha programat un total de 12 concerts que porten música a diferents espais de Cervera del 16 al 25 de juliol.