Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cervera ha acollit sessions del Festival de narració oral Segamots

Aquest cap de setmana el Festival Segamots ha passat per Cervera, on ha programat espectacles, una taula rodona i la presentació de La Faula - Associació Catalana de Professionals de la narració oral.

Presentació de La Faula (foto Eva Balcells).
Presentació de La Faula (foto Eva Balcells).

DILLUNS 25 OCTUBRE 2021

La sessió inaugural va tenir lloc divendres 22, a l'Auditori, amb l'espectacle "Toc de veus", a càrrec de les narradores Mon Mas, Paula Carballeira i Almudena Francés, i el pianista Lautaro Montt, del Conservatori de Cervera. Acte seguit, es va representar "Cop de foc", amb Paula Carballeira.
La regidora de Cultura de la Paeria de Cervera, Mercè Carulla, i la consellera comarcal de Cultura, Elisabet Jové, van participar en la inauguració.

Les activitats van continuar el dissabte 23, amb una taula rodona entorn del tema “Tradició i identitat”, amb les narradores convidades al Festival, i la posterior presentació de La Faula - Associació Catalana de Professionals de la narració oral. Es tracta d’una entitat de nova creació que agrupa aquelles persones que han fet de l’art de narrar contes la seva professió.
L'acte fou presidit pel paer en cap, Joan Santacana; la regidora de Cultura i portaveu de la Diputació de Lleida, Mercè Carulla; el director dels Serveis Territorials de Cultura, Albert Turull; i la presidenta de La Faula, Mon Mas.

El diumenge 24, al migdia, va tenir lloc la sessió “Fem safareig”, a càrrec de la narradora Almudena Francés. 

Totes les activitats s’han desenvolupat a l’Auditori Municipal.


El Festival és de caràcter itinerant i, a més de Cervera, també ha estat present a les poblacions de Guissona, Tarroja, Palou i Estaràs. 

Finalment, els dies 26 i 28 presenta conferències narrades a les biblioteques de Guissona i Cervera, respectivament, i els dies 30 i 31 sessions de contes a Montornès i el Mas de Bondia.