Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cervera presenta l’11a edició del Festival de Pasqua

El director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Miquel Àngel Cullerés; el paer en cap de Cervera, Joan Santacana; la regidora de Cultura i diputada de la Diputació de Lleida, Mercè Carulla; i el director artístic del Festival, Jordi Armengol, han presentat el certamen, en un acte a l’Auditori Municipal el dimarts 9 de març.

DIMARTS 09 MARÇ 2021

Miquel Àngel Cullerés, en representació de la Generalitat, ha valorat la proposta de continuïtat del Festival de Pasqua. Ha manifestat “el seu reconeixement a Cervera i la seva valentia per programar música en directe” i ha volgut “posar en valor l’esforç de l’Ajuntament i el Conservatori de Cervera i la seva aposta musical”.

El paer en cap, Joan Santacana, ha agraït “el suport de la Generalitat al certamen, que és estratègic i de molta qualitat”. També ha destacat que “la tasca de recerca que es porta a terme tot l’any és un dels objectius del Festival”.

Mercè Carulla ha afirmat que “Cervera aposta per la cultura”; ha destacat “l’inici d’una nova etapa del Festival, encapçala pel director Jordi Armengol” i que el certamen “porta el nom de la ciutat arreu del territori”. “Això és possible gràcies a la tasca de les entitats culturals de la ciutat, de les quals ens enorgullim”.

El nou director, Jordi Armengol, ha presentat la programació, que enguany reivindica les figures de Robert Gerhard i Joan Manén.


11è Festival de Pasqua de Cervera

El Festival de Pasqua de Cervera arriba a l’11a edició posicionat com el certamen de referència a Catalunya de la música clàssica catalana. Un ADN propi que li atorga una personalitat única i li distingeix un caràcter prioritari i destacat tant pel món cultural català com per la mateixa Generalitat, que el reconeix com a festival referent.

Del 27 de març al 4 d’abril, el certamen programa 11 produccions musicals diferents que s’acabaran concretant en 15 concerts repartits en 6 dies i en espais diferents de la ciutat com l’emblemàtic Paranimf, l’Auditori Municipal, l’Església de Sant Domènec o, fins i tot, la Sala de Quadres de la Paeria.

Enguany, una de les principals novetats és el relleu al capdavant de la direcció artística, que assumeix Jordi Armengol. El nou director és violista i musicòleg i exercirà el càrrec durant les properes dues edicions del certamen, amb opció a una pròrroga de dues més.

La seva proposta artística manté les arrels que conformen la identitat del festival (la potenciació de la música clàssica catalana), però alhora s’obre a noves propostes multidisciplinars, altres gèneres musicals i, sobretot, aglutinar activitats paral·leles com projeccions documentals, audicions comentades o exposicions i conferències durant els dies del certamen.

Enguany el Festival s’afegeix a les commemoracions de dos aniversaris indispensables: el 125è del naixement de Robert Gerhard i el 50è de la mort de Joan Manén, dos dels casos més paradigmàtics del desconeixement que tenim dels nostres músics més universals. També hi haurà un record pel Quartet Renaixement d’Eduard Toldrà.


Podeu consultar la programació en aquest enllaç a la web del Festival.

Cervera, 9 de març de 2021.