Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cervera presenta un Protocol contra les agressions masclistes als espais d’oci nocturn privats

La Regidoria de Polítiques Feministes i LGBTI+ i La Segarrenca - Associació per a la Igualtat han promogut una ampliació del protocol “Tinguem la festa en pau: per unes festes lliures d’agressions masclistes” enfocada a l’oci nocturn privat.

Presentació del protocol amb representants de la Paeria, la Segarrenca i pubs de Cervera.
Presentació del protocol amb representants de la Paeria, la Segarrenca i pubs de Cervera.

DIJOUS 25 NOVEMBRE 2021

El protocol vigent a Cervera, que preveu actuacions per evitar les agressions masclistes en festes populars, ara s’amplia als espais d’oci nocturn privats.

A l’oci nocturn, com a molts altres espais, hi ha agressions masclistes i calen accions reals contra la violència masclista, agafar consciència comunitària d’aquestes violències i treballar, sobretot, per la prevenció. Tot plegat fa necessari prendre mesures per fer-hi front i garantir els espais segurs als quals tenim dret. 

El protocol s’ha acordat amb representants de tots els pubs de la ciutat, que des del primer moment van mostrar molt bona predisposició i voluntat de col·laborar, i amb La Segarrenca, entitat que s’hi ha posat a treballar des del primer moment.
El document defineix les actuacions per prevenir, detectar i resoldre les situacions d’assetjament sexual que es puguin produir als espais d’oci nocturn privats.

El material gràfic que s’utilitzarà per difondre el protocol ha estat elaborat per la jove dissenyadora cerverina Alba Peiró.

Segons la regidora de Polítiques Feministes i LGBTI+, Mireia Brandon, “en el context de l’oci nocturn hi freqüenten comportaments d’agressions masclistes que sovint passen desapercebudes i justificades pel context festiu. Cal trencar d’arrel aquesta normalització dels comportaments masclistes i aquest protocol pretén donar eines per a la prevenció, detecció i actuació de qualsevol agressió masclista i lgtbifòbica i garantir espais segurs”.


El protocol contra les agressions sexistes en espais d’oci a Cervera “Tinguem la festa en pau” es va aprovar al Ple de la Paeria del 30 de maig del 2017. Es va elaborar per iniciativa de La Segarrenca com a resposta de la ciutat davant la preocupació i necessitat de fer front a les agressions masclistes als espais festius.