Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cervera recupera l’essència de la música amb la 40a edició de la Càtedra Emili Pujol

Després de l’impàs de l’any passat a causa de la pandèmia, aquest estiu torna la Càtedra Cervera Emili Pujol amb tota seva vitalitat, però adaptada a la situació epidemiològica i seguint tots els protocols sanitaris.

Presentació de la Càtedra 2021.
Presentació de la Càtedra 2021.

DIMECRES 30 JUNY 2021

Enguany arriba a la 40a edició, xifra que demostra la seva importància en el món musical. És un dels esdeveniments més importats en l’àmbit cultural i pedagògic català. Al llarg de quatre dècades, centenars d’alumnes es formen de manera intensiva durant una setmana a Cervera aprofundint en el mestratge musical del seu instrument.

La Càtedra Emili Pujol tornarà a acollir, del 9 al 19 de juliol, el Curs i el Festival internacionals de música i la Fira de Lutiers, tres esdeveniments complementaris i que fan única aquesta experiència. 

El Festival presentarà vuit concerts, en què destaquen diverses actuacions de guitarra, la formació de vents de l’OJC, la JONC, els concerts del professorat del Curs de música o el recital de la popular Judit Neddermann, entre d’altres.

Al Curs hi participaran més d’un centenar d’alumnes, que completen totes les places disponibles per a aquesta edició. Rebran el mestratge de 16 professors especialitzats en el seu instrument.

La Fira de Lutiers reunirà mestres artesans i les persones interessades en el seu art el diumenge 11 de juliol a l’Auditori. Tindrà les guitarres com a protagonistes i s’oferiran activitats, visita guiada i tallers.


Aquestes dades es van donar a conèixer el dimarts 29 de juny, a l’Auditori de Cervera, en la presentació de la Càtedra Emili Pujol 2021.
Va anar a càrrec del paer en cap, Joan Santacana; la regidora de Cultura i diputada de la Diputació de Lleida, Mercè Carulla; el director de la Càtedra, Jaume Cortadellas; la directora de la Càtedra, Estefania Balcells; i el director de la Fira de Lutiers, Xavier Balcells.

El paer en cap, Joan Santacana, va destacar que “Cervera recupera l’essència de la música amb la 40a Càtedra Emili Pujol, un esdeveniment únic a Catalunya”.

La regidora de Cultura, Mercè Carulla, va manifestar que “Cervera ha d’estar orgullosa de la seva activitat cultural, amb esdeveniments com la Càtedra” i va felicitar l’organització.

Més informació i venda d’entrades a www.catedracervera.cat.