Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cervera reivindica el 8M, Dia de les dones treballadores

Dimarts 8 de març va tenir lloc una concentració feminista, a la plaça Santa Anna, amb motiu del Dia de les dones treballadores, en què va actuar la Miliciana i es va llegir el Manifest "8 de març: hi érem, hi som, hi serem".

Concentració feminista a la plaça Santa Anna.
Concentració feminista a la plaça Santa Anna.

DIMECRES 09 MARÇ 2022

La lectura del Manifest va anar a càrrec de representants de la Miliciana, de La Segarrenca – Associació per a la Igualtat, i de la regidora de Polítiques Feministes i LGTBI+, Mireia Brandon.

El manifest “8 de març: hi érem, hi som, hi serem", impulsat per la Regidoria de Polítiques Feministes i LGTBI+ de la Paeria, reivindica les dones que han estat invisibilitzades al llarg de la història, les que avui en dia es fan càrrec de totes les tasques imprescindibles per sostenir la societat i vol encoratjar aquelles que vindran perquè “les dones hi hem estat, hi som i hi serem!”.

La Paeria de Cervera organitza més activitats amb motiu del 8M, que estan previstes el divendres 11 i el dissabte 12 de març.


“Memòria és nom de dona”
 

Amb el títol “Memòria és nom de dona”, la Paeria de Cervera, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i la revista Sàpiens, organitza un acte per fer justícia amb les dones perseguides. 

L’acte, que tindrà lloc divendres 11, a les 19.30 hores al Cinema Casal, consistirà en la projecció de la docuficció "Bruixes, la gran mentida" i en la presentació del procés participatiu per escollir l’espai públic de Cervera que durà el nom de Magdalena de Montclar. 

El Ple de la Paeria, el 18 de novembre de 2021, va aprovar posar el nom de “Magdalena de Montclar” a un carrer, plaça o espai públic de Cervera, com a acte de justícia històrica en memòria de totes les dones que foren injustament acusades de bruixeria, torturades i executades en aquella hora fosca de la història de la nostra ciutat. També es va aprovar iniciar un procés participatiu per decidir quin espai públic hauria de dur el nom de “Magdalena de Montclar”. 

Intervindran el paer en cap, Joan Santacana i Vélez; la regidora de Polítiques Feministes i LGTBI+, Mireia Brandon i Trepat; i la diputada de Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Lleida, Helena Martínez i Siurana. 

Després de la projecció del documental tindrà lloc un debat amb la participació d’Àngel Casals i Martínez, historiador i assessor de Sàpiens; Meritxell Yanes i Font, actriu; i Carme Bergés i Saura, directora del Museu de Cervera.
 

Xerrada, visita al Museu i concert de Rita Barber 

Dissabte 12 de març tenen lloc dos activitats més, organitzades pel Museu de Cervera, amb la col·laboració de la Paeria de Cervera. 

La xerrada "Memòries d'una pandèmia: Les cures i la interdependència com a pilars de vida", amb l’antropòloga Laia Ventura, es farà a les 12 hores, al Centre d’Empreses Innovadores (CEI Cervera). També tindrà lloc un vermut - tertúlia amb el visionat de les càpsules de “Memòries d'una Pandèmia”. 

A la tarda, a la Casa Museu Duran i Sanpere, hi haurà la visita guiada "La casa en femení" i el concert espectacle "Cançons amb nom de dona" de Rita Barber, acompanyat d'una degustació de cerveses de la Casa Dalmases. Serà en dos sessions, a les 19 i les 20.30 hores.

L’aforament en aquests actes és limitat i cal fer la reserva prèvia a través dels enllaços següents: https://app.mesacces.com/esdeveniment/4648 i https://app.mesacces.com/esdeveniment/4647