Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cervera reprèn les activitats de la Festiuada

L’Equip de Govern de la Paeria aixeca la suspensió de les activitats culturals, d’arts escèniques i musicals previstes dins la Festiuada, que es reprenen el dimecres 2 de setembre amb la cercavila “El Petit Circ” de la companyia Fadunito.

DIMARTS 01 SETEMBRE 2020

El passat dilluns 24 d’agost es va comunicar que l’Equip de govern de la Paeria de Cervera havia decidit suspendre, durant 15 dies, tots els actes i activitats organitzades i/o autoritzades per la Paeria que superessin l’aforament de 10 persones.

També es comunicava la possibilitat de modificar la mesura d’acord amb la normativa que adoptés la Generalitat de Catalunya.

La decisió es va prendre de forma preventiva, atenent les declaracions del president de la Generalitat, Quim Torra, del mateix dia 24, que apuntaven a una imminent aplicació de noves mesures per evitar la propagació de la malaltia en àmbits socials i a l’espera de la seva concreció oficial. Davant la incertesa generada, l’Equip de govern va decidir actuar amb prudència.

No va ser fins al dissabte 29 d’agost que es va publicar al DOGC la Resolució SLT/2107/2020, que detalla les mesures que el president de la Generalitat havia anunciat. Aquesta Resolució permet les activitats culturals, d’arts escèniques i musicals d’acord amb el que estableixin els plans sectorials aprovats dins el PROCICAT.

D’acord amb l’esmentada Resolució i en consonància amb la voluntat de reprogramar els actes suspesos, el Govern de la Paeria aixeca la suspensió de les activitats culturals, d’arts escèniques i musicals previstes dins la Festiuada.

Aquesta reprogramació serà convenientment publicada per a coneixement de la ciutadania. Tanmateix, atesa la situació, hi poden haver nous canvis en funció de l’evolució de la pandèmia i les mesures que es puguin establir.

 

Activitats de la Festiuada del 2 al 5 de setembre

Aquesta setmana té lloc la cercavila “El Petit Circ”, a càrrec de la companyia cerverina Fadunito, el dimecres 2 de setembre. És un espectacle itinerant, que comença a les 19 hores a la plaça del Sindicat.

Continua la iniciativa “Ganes de Dijous”, amb la qual sis establiments de restauració de la ciutat ofereixen promocions per sortir a sopar cada dijous fins al 24 de setembre.

Dissabte 5 s’organitza una nova visita teatralitzada a la Universitat, amb la companyia cerverina Alea Teatre. La visita és a les 12 hores i cal fer una reserva prèvia al Centre d’Acollida Turística (tel. 974 53 44 42).

A les 20 hores la visita teatralitzada és per la Cervera medieval, amb Margarida “esclava d’en Menàrguens”. Les localitats per assistir a aquesta escenificació estan exhaurides.

 

“Festiuada, moments d’art i marinada”

L’Àrea de Promoció Econòmica, Turisme, Cultura i Festes de la Paeria de Cervera organitza la “Festiuada”, un programa de més de 40 activitats de petit format en diversos espais de la ciutat, la majoria a càrrec de grups, companyies i entitats locals.

Les activitats van començar el 22 de juliol i finalitzen el 12 de setembre. Estan tenint una gran acollida per part del públic, que omple els aforaments previstos. Tots els actes es programen d’acord amb les mesures sanitàries vigents.

El projecte té la finalitat de donar suport i promoure els grups locals i comarcals, tots ells d’un gran nivell artístic, i activar la vida festiva, cultural i econòmica de Cervera. Aposta per la cultura i el turisme com a sectors clau per a la reactivació econòmica del municipi.


Cervera, 1 de setembre de 2020.