Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cervera retira les plaques franquistes que quedaven en dos blocs d’habitatges

Les últimes plaques del Ministerio de la Vivienda, amb simbologia franquista, que quedaven encara a la ciutat van ser retirades la setmana passada de les façanes de dos blocs d’habitatges situats a les avingudes Catalunya i del Mil·lenari.

Lloc on hi havia una de les plaques que han estat retirades.
Lloc on hi havia una de les plaques que han estat retirades.

DIMECRES 26 MAIG 2021

La Paeria de Cervera, a instància del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, va comunicar a les presidències de les comunitats de veïns dels blocs l’obligació de la retirada de les plaques d’acord amb el que s’estableix a la Llei de la Memòria Històrica i a la Llei de l’Habitatge.

Un dels blocs va procedir a la retirada de la placa per mitjans propis, mentre que els Serveis Municipals de la Paeria han retirat les plaques de l’altre bloc.

La Llei de Memòria Històrica determina que no hi pot haver elements d’aquest tipus a la via pública i que les administracions públiques han de prendre les mesures per a la seva retirada. Amb l’actuació feta s’ha donat compliment a aquest precepte legal.

Segons el paer en cap, Joan Santacana, “amb aquestes actuacions, la ciutat de Cervera es desvincula de qualsevol lligam amb la dictadura i es posiciona totalment contra el feixisme”.