Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cervera torna a omplir els carrers per la Festa Major de setembre

Del divendres 23 al dilluns 26 de setembre Cervera ha celebrat la Festa Major, que enguany ha recuperat la plena normalitat i ha tornat a traslladar les activitats, l’envelat i les atraccions al centre de la ciutat, que ha viscut un gran ambient festiu.

Ball dels gegants de Cervera (foto Eva Balcells).
Ball dels gegants de Cervera (foto Eva Balcells).

DIMARTS 27 SETEMBRE 2022

L’envelat, ubicat a la plaça Pius XII, va acollir actuacions musicals variades i per a tots els públics. El divendres es va celebrar la Festa dels anys 80 i 90, animada pels DJ Ivan Uriach i JM Sànchez; el dissabte, el públic més jove va gaudir amb les versions del grup cerverí Inversen Band, el folk d’El Pony Pisador i el punk rock dels també cerverins Eskurçó; mentre que el dilluns el concert i el ball va anar a càrrec de la prestigiosa Orquestra Costa Brava.


Les activitats de cultura popular van tornar amb força al carrer i enguany han recuperat la plaça Major com l’espai habitual de les mostres de balls i lluïments d’elements festius.

La trobada de gegants va celebrar la 40a edició, amb la participació de nou colles vingudes d’arreu, el grup de percussió Bombollers de Cervera i el cérvol Tibau. A causa de la previsió de pluja, la plantada de gegants es va traslladar al pavelló polivalent, però la cercavila es va poder realitzar recorrent els carrers del centre fins a la plaça Major.
Després, al racó de Santa Maria, va tenir lloc la Carretillada extraordinària de Festa Major a càrrec del Ball de Diables de Cervera Carranquers.

El diumenge, la cultura popular també fou protagonista amb la sortida del seguici festiu, el concurs de colles sardanistes i la diada castellera.
El seguici de Festa Major, format pels balls populars i acompanyat per la Senyera de la Ciutat i la Corporació Municipal, va tornar a celebrar els lluïments a la plaça Major, amb l’acompanyament musical de la Banda del Conservatori i els músics de cada ball.
El concurs de sardanes, que ja ha arribat a la 61a edició, va comptar amb la participació de nou colles de les Terres de Lleida.  El paer en cap, Joan Santacana, va presidir el lliurament de trofeu a les colles guanyadors del concurs.
La diada castellera, que va omplir de públic la plaça Santa Anna, va estar protagonitzada pels Margeners de Guissona, els Saballuts – Castellers de Sabadell i els Tirallongues de Manresa.
La jornada de diumenge va cloure amb la representació teatral “El Llop”. L’exitosa versió de “Terra Baixa”, dirigida per Àngel Llàcer, va aplegar 760 espectadors al Gran Teatre de la Passió.

El dilluns va tornar a ser el dia dedicats als infants amb la celebració de la Festa Major Petita. El seguici infantil, amb la participació d’alumnat dels centres educatius i les colles infantils de les entitats locals, va protagonitzar la cercavila fins a la plaça Major, on van tenir lloc els lluïments en un acte presentat per l’Escola de teatre La Caserna.

Segons la regidora de Festes, Mireia Brandon, la valoració de la Festa Major “és molt positiva. Els actes festius han recuperat la plena normalitat, hi ha hagut activitats molt variades i la resposta del públic ha estat molt satisfactòria”.

Les entitats homenatjades aquest any han estat el Centre Excursionista de la Segarra i l’Agrupament Escolta i Guia Coll de les Savines amb motiu del seu cinquantè aniversari. La Corporació Municipal ha volgut reconèixer la seva trajectòria i el seu compromís amb l’activitat esportiva i l’educació en el lleure, respectivament.
El Pregó va a càrrec del Centre Obrer Instructiu d’Unió Republicana, en homenatge a la mobilització popular que va fer possible l’1 d’Octubre a Cervera, en el 5è aniversari de l’organització del referèndum.
Aquesta acte, que va donar el tret de sortida de la Festa Major, va tenir lloc a l’església de Sant Domènec a causa de la pluja.