Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cervera torna a viure un emotiu matí de Caramelles de Pasqua

Diumenge de Pasqua, sota un cel amenaçador de pluja que finalment respectà tota la jornada, la Coral Infantil Nova Cervera, amb la col·laboració de la Paeria i la participació especial de l’Agrupació Coral de Cervera, van cantar un cop més les tradicionals Caramelles, tradició que celebren ininterrompudament des d’inicis dels anys setanta.

Caramelles 2024 (foto Josep M. Escudé).
Caramelles 2024 (foto Josep M. Escudé).

DIMARTS 02 ABRIL 2024

Els dies previs, la seu social de l’Agrupació Coral ja va obrir les seves portes per acollir els assaigs previs (organitzats per la Coral Infantil) oberts a tothom, jornades que van comptar amb la presència de molts membres de la Coral Lacetània i la Coral Ginesta, així com també d’altres persones (petits i grans) que van voler sumar-se (algunes per primer cop) a aquesta tradició festiva.

La diada va començar, tal i com és habitual, a les 10 del matí a la plaça Santa Anna, amb l’esmorzar conjunt de tots els cantaires participants. Punt de trobada per a l’inici de les Caramelles, aquí també tingué lloc la inscripció dels cantaires, el repartiment dels llibrets amb les partitures de les cançons que es van interpretar al llarg del recorregut, i, puntualment, arribà la carreta de la festa, preparada i guarnida per a l’ocasió.

Quan tot ja estigué a punt, s’inicià la cantada, que enguany tornà a recórrer els principals carrers del centre històric, fent parada obligada en les dues residències d’avis i àvies de la ciutat (Mare Güell i Mare Janer). Enguany destacaven en el repertori les cançons populars catalanes (cànons primaverals, sardanes cantades..., característics de les Caramelles cerverines), i d’entre elles el "Ball de Sant Ferriol", amb harmonització a tres veus del compositor Josep Lluís Guzman, a la qual s’afegí també una part dansada. Pel que fa a l’acompanyament musical, als instruments habituals (violí, contrabaixos i acordió diatònic), aquest cop s’afegiren la flauta, el flabiol i fins i tot el trombó, el so dels quals és força escaient en les interpretacions a l’aire lliure.

Tampoc van faltar en la celebració l’habitual i espectacular enlairament de les ballestes amb clavells, la rifa entre els cantaires participants dels obsequis lliurats per una cinquantena d’establiments comercials, i el sorteig final d’onze mones de Pasqua (gentilesa de diverses pastisseries, forns i comerços de Cervera i la Segarra), que culminà de forma emocionant la jornada.

Visca les Caramelles de Cervera, i tots aquells i aquelles (cantaires, famílies, amistats, col·laboradors/es, institucions, comerços i empreses, i públic en general) que d’una manera o altra les han fet possibles de nou. Que per molts anys les puguem celebrar plegats!

Informació i imatge aportat per la Coral Infantil Nova Cervera.