Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cervera vol fer front comú amb Igualada per reclamar l’Eix Transversal Ferroviari

El paer en cap de Cervera, Jan Pomés, ha rebut el cap de l’oposició de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Cuadras, en una reunió de treball en què han tractat els punts en comú entre les dos ciutats i la seva connexió en tren com a principal propòsit.

Reunió de treball amb el cap de l’oposició de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Cuadras.
Reunió de treball amb el cap de l’oposició de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Cuadras.

DIMECRES 12 JULIOL 2023

La proposta consisteix a tornar a posar sobre la taula la línia de tren que uniria Cervera i Martorell passant per Igualada i que forma part del projecte de l’Eix Transversal Ferroviari aprovat per la Generalitat de Catalunya l’any 2010.
El projecte, que està aturat, permetria una ràpida connexió de les comarques de Lleida, passant per Cervera, amb Igualada i Martorell i fins a Barcelona.

Jan Pomés i Jordi Cuadras valoren molt positivament la trobada i la bona sintonia perquè “comparteixen plenament l’objectiu de fer realitat el Tren Gran i de buscar totes les aliances possibles per aconseguir-ho”.
Afirmen que “Cervera és clau en aquest projecte perquè és on acaba la línia actual de tren que hauria de continuar fins a Martorell passant per Igualada”.
Després d’aquest primer contacte, Jan Pomés i Jordi Cuadras s’han emplaçat “a treballar en una proposta per buscar aliats que permetin tornar a posar el projecte a l’agenda de les infraestructures ferroviàries de Catalunya”.

Una altra de les finalitats de la reunió és la d’estrènyer els llaços entre les comarques de la Segarra i l’Anoia. En aquest sentit, el paer en cap, Jan Pomés, anuncia que farà una ronda de visites a les alcaldies de les capitals de comarca veïnes, que començarà al setembre amb Igualada.