Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Completes"

Comunicat del paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut, Joan Santacana, sobre la situació de la Covid-19 a Cervera (dilluns 1 de febrer).

DILLUNS 01 FEBRER 2021

Comença el febrer. Festa Major d’Hivern.

La pandèmia, com ja va fer al setembre amb la Festa Major d’Estiu, ha obligat a adaptar-la a les circumstàncies. Així, no hi haurà cultura popular al carrer i només hi haurà actes on es pugui fer control de l’aforament i de les mesures de seguretat determinades pel Procicat.

També l’acte més emblemàtic de la Festa Major, les Completes, tindrà un format diferent. No es farà en directe el dia 5 de febrer, a les 8 de la tarda. No ha estat possible. El Patronat de les Completes ha optat, amb un encomiable sentit de la responsabilitat, per una actuació sense públic transmesa per televisió, el dia 5 a les 9 del vespre. Ahir, diumenge, es van gravar, sota la direcció de Xavier Puig.

Tots voldríem poder gaudir de les Completes en directe, com sempre. Però, enguany, ho haurem de fer per altres mitjans. Encara que sembli excusa, podem veure la desil·lusió com una oportunitat. Les Completes arribaran a més persones, a més es veuran amb una proximitat inèdita, malgrat la distància, i amb una qualitat de so millorada.

Estaran bé, molt bé. Tanmateix, volem que el 2022 tornin les Completes amb públic. Voldrà dir que, a més de recuperar el referent de trobada per la Festa, haurem deixat enrere el malson del virus.

La Festa d’Hivern serà diferent, però la viurem amb ganes de compartir-la amb altres persones, familiars o amigues. Això suposarà mobilitat i contactes. Per aquest motiu, i com no pot ser d’altra manera, cal fer una enèsima apel·lació a la responsabilitat. Limitem els contactes, si els fem, respectem les mesures hiperconegudes: trobades de grups bombolla reduïts, ventilació dels espais, manteniment de distàncies, mascareta en tot moment, mans netes... La Festa no s’ha d’aigualir una setmana després per contagis evitables.

Salut!


Dades de la Covid-19 a Cervera

Les dades facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya sobre la situació i evolució de la Covid-19 a Cervera, a 29 de gener de 2021, es resumeixen en el quadre següent:

 

 

CASOS POSITIUS

ACTUALITAT

41

ACUMULAT

857

En la darrera setmana s’ha passat de 42 casos positius actius a 41. Com la passada setmana, es manté el nivell. En el gràfic es pot apreciar, però, que hi ha hagut una oscil·lació: baixada al començar la setmana i recuperació al final.

Pel que fa a casos positius acumulats des del principi de la pandèmia, han estat 857 les persones de Cervera que han tingut la malaltia. En la darrera setmana l’increment ha estat de 9 persones (mitjana d’1,3 al dia). La mitjana de creixement és una mica més baixa que la de l’anterior setmana (era d’1,4). Però hi ha una alerta ja que el creixement més fort ha estat de dimecres a divendres (6 persones). Si es manté, serà mala notícia.

Ha estat 10 el nombre de persones que han superat la malaltia en la darrera setmana.

L’evolució en les quatre darreres setmanes dels casos actius en un dia concret és la següent:

Es continua en la línia al voltant dels 40. Però aquesta darrera setmana es va baixar fins a 34 el dimecres, remuntant de nou el divendres. Esperem que sigui una situació ocasional.

L’evolució en les quatre darreres setmanes dels casos acumulats és la següent:

S’aprecia el repunt del darrer dia.


Joan Santacana i Vélez
Paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut.

Cervera, 1 de febrer de 2021.