Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat del paer en cap sobre la situació de la Covid-19

La càrrega viral de les persones afectades és baixa i permet, en tots els casos, el tractament in situ, sense necessitat d’hospitalització. La gran majoria no presenta símptomes aparents d’infecció.

DILLUNS 03 AGOST 2020

Dades de la Covid-19 a Cervera

Les dades facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya sobre la situació i evolució de la Covid-19 a Cervera, a 2 d’agost de 2020, es resumeixen en el quadre següent:

 

CASOS POSITIUS

CASOS POSSIBLES

ACTUALITAT

37

9

ACUMULAT

166

682

 

S’ha doblat el nombre de casos positius en un dia concret.

La causa principal és el focus detectat en la residència Mare Güell. Sota la supervisió del personal sanitari del CAP de Cervera, s’han fet testos a totes les persones residents i treballadores, un total de 115, el resultat dels quals ha permès detectar amb exactitud l’abast del contagi: un total de 13 persones estan afectades, 11 que hi resideixen i 2 que hi treballen.

La càrrega viral de les persones afectades és baixa i permet, en tots els casos, el tractament in situ, sense necessitat d’hospitalització. La gran majoria no presenta símptomes aparents d’infecció.

El patronat de la residència i la seva direcció han informat que s’ha fet la desinfecció de les dependències per empresa especialitzada i s’ha procedit a traslladar les persones usuàries positives a una mateixa zona on es mantenen aïllades a les habitacions, rebent el tractament indicat pel personal sanitari. Les dues persones treballadores estaran confinades en els seus respectius domicilis fins el seu guariment.

El centenar de persones a les quals el test ha resultat negatiu han reprès la seva vida habitual. Les residents ja accedeixen a les sales comunes i les treballadores fan la seva tasca amb augment de les mesures de protecció.

Afortunadament, el brot no és greu pel que fa als símptomes i està sota control. Si no hi ha complicacions no previstes, la normalitat total tornarà a la residència en un període de temps curt. Cal recordar que el període mitjà d’evolució de la malaltia és de 15 dies.

D’altra banda, la direcció i el patronat de l’altra residència de la ciutat, Mare Janer, han informat que hi ha una persona treballadora seva que ha donat positiu de Covid. El fet es va produir divendres passat i s’ha procedit a aïllar els residents a les seves habitacions. Entre avui i demà es previst fer test a tothom, un total d’unes 90 persones entre residents i treballadores, per saber si hi ha hagut contagis.

No hi ha ningú que presenti símptomes, però els protocols establerts per les autoritats indiquen que cal fer una analítica general. En pocs dies se sabran els resultats i s’actuarà en conseqüència.

Els familiars de les persones usuàries d’ambdues residències estan puntualment al corrent de l’evolució de la situació, informades pels Patronats i les direccions respectives.

Les gràfiques dels darrers dies sobre l’evolució de la COVID a Cervera indiquen augments significatius, generats en gran mesura per la incidència de la residència Mare Güell.

 

Joan Santacana i Vélez
Paer en Cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut.

Cervera, 3 d'agost del 2020.