Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Edició molt especial del Festival de Pasqua de Cervera"

La regidora de Cultura, Mercè Carulla, fa una valoració molt positiva de l'11è Festival de Pasqua, una edició especial per diferents motius, i mostra el seu agraïment al públic per la resposta tan positiva.

DIMECRES 07 ABRIL 2021

"Aquesta passada Setmana Santa s’ha dut a terme l’11è Festival de Pasqua de Cervera. Una cita per als amants de la música clàssica, i en aquest cas, per la música clàssica catalana.

Aquest ha estat un Festival especial per diferents motius. El primer, el menys important, però no pas per mi, és que es tracta del primer Festival que es du a terme sent-ne jo la regidora de Cultura. Qui em coneix sap com m’estimo la música, i en aquest cas la música clàssica. Poder estar al darrere de l’organització, al costat de la direcció i els tècnics, ha estat per mi un enorme plaer.

Un altre motiu, i el més evident, és per la situació de pandèmia que estem vivint, la qual ens condiciona la vida, la manera de relacionar-nos entre nosaltres i de gaudir cada cosa que fem. Malgrat el virus, l’edició d’enguany s’ha pogut realitzar de manera presencial, això sí, limitant-ne els aforaments i les distàncies.

Finalment, ha estat una edició especial per la nova direcció que ha tirat endavant el violista i musicòleg Jordi Armengol. El seu projecte de direcció va guanyar per concurs públic el passat mes de desembre per a dues edicions, prorrogable a dues més, i que ha executat de manera excel·lent en tan poc temps. Jordi Armengol ha dut a terme una magnífica programació sent fidel als orígens del certamen, però a la vegada amb noves propostes musicals.

Ens hem pogut passejar entre els diferents estils musicals: des de la música medieval a la del segle XXI, des de les danses del Barroc o les obres del romanticisme, amb la música de cambra, simfònica, coral o jazz, tot això commemorant els aniversaris del 125è naixement de Robert Gerhard i el 50è de la mort de Joan Manén.  Hem tingut músics de renom que ens han acompanyat per aquest viatge, com han estat l’Orquestra Julià Carbonell, el Quartet Casals, Edmon Colomer, Daniel Blanch, Jordi Castellà, Anna Puig... i el Cor de cambra del Palau de la Música Catalana, dirigit per Xavier Puig, pare del Festival, que després de cinc anys ha tornat a l’escenari del certamen de la mà del seu nou director.

Des de la Paeria volem agrair la paciència del públic assistent, per les mesures preventives de la Covid que s’han hagut de dur a terme, amb les limitacions d’aforaments que això també ha comportat, i agrair també la resposta totalment positiva envers la programació.

Desitgem que el 2022 puguem gaudir amb totes les lletres de cada nota de música que soni al Festival a cada racó de Cervera."

Mercè Carulla i Castells
Regidora de Cultura
Cervera, 5 d’abril de 2021