Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ball de Diables de Cervera – Carranquers organitza una festa dels anys 80-90

La festa, que forma part dels actes per celebrar el 15è aniversari de la Tarasca i el 20è de la Colla Infantil, serà el dissabte 22 d’abril, al pavelló polivalent de Cervera, de les 12 de la nit a les 6 de la matinada, a càrrec de DJ JM Sánchez i DJ Mamomo.

Cartell de la festa.
Cartell de la festa.

DIMECRES 12 ABRIL 2023

El Ball de Diables de Cervera – Carranquers està de celebració aquest 2023. La Tarasca, la bèstia portada per les Joventuts de la colla, compleix el seu 15è aniversari, i la Colla Infantil, la secció que aglutina nens de 8 a 14 anys, celebra el seu 20è aniversari. Així, l’entitat vol organitzar diversos actes per tal de recaptar diners i poder fer una gran festa a finals d’any.

El primer d’aquests és una Festa dels anys 80 i 90, que serà el proper dissabte 22 d’abril al Pavelló Polivalent de Cervera des de les 12 de la nit fins les 6 de la matinada. Als plats hi haurà DJ JM Sánchez i DJ Mamomo, que s’encarregaran de fer sonar els millors hits de l’època. Per accedir al recinte s’haurà de comprar una entrada per a col·laborar de 5 euros, entrades que es vendran al Pub La Bombolla i a la Moderna del Carrer Major de forma anticipada, o bé a taquilla el mateix dia.

El 7 d’octubre se celebrarà el final de festa amb una jornada festiva a Cervera que comptarà amb cercavila de foc i diverses colles convidades per posar el punt i final a un any de celebracions del Ball de Diables de Cervera – Carranquers.

La Colla Infantil va néixer arran dels tallers de l’Aquelarret de Cervera. Actualment té 50 membres repartits entre diables i tabalers. És una colla composta per nens i nenes de 8 a 14 anys, feta a semblança de la Colla Gran, però amb pirotècnia infantil. Té els mateixos rols, amb Llucifer, Diablessa i estendard, i maces petites i mitjanes. Des de l’any 2008 incorpora el Ball Parlat Infantil, amb un text adaptat però on també es repassen els temes que preocupen als petits diables cerverins. A més de la cinquantena de nens, actualment hi ha 44 diables més en llista d’espera, així que el projecte ha permès arrelar la cultura del foc a la capital segarrenca, garantint un relleu a la colla gran en el futur.

Les Joventuts són l'última secció creada a la colla. Els nois i noies de la Colla Infantil en arribar als 14 anys es veien obligats a deixar el Ball de Diables i esperar als 18 per entrar a la Colla Gran, una aturada que feia que la majoria no hi arribés. Per evitar-ho es va decidir crear les Joventuts, amb la seva pròpia bèstia. Aquesta secció aglutina al jovent de 14 a 18 anys de manera que hi hagi una continuïtat i un acompanyament fins a fer el salt a la Colla Gran. Actualment hi ha més de 30 membres i també s'ha començat a crear llista d'espera.


Informació i cartell aportat pel Ball de Diables de Cervera – Carranquers.