Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El bisbe de Solsona, Francesc Conesa, visita La Passió de Cervera

La Passió de Cervera segueix amb èxit les seves representacions i en la funció del dissabte 9 d'abril va comptar amb l'assistència del nou bisbe de Solsona, Francesc Conesa, que va signar el Llibre d'Honor.

DILLUNS 11 ABRIL 2022

Entre el nombrós públic que està assistint a les funcions programades de la Passió de Cervera, el dissabte 9 d’abril es va comptar amb la visita del nou bisbe de Solsona, Francesc Conesa.
El bisbe, a més de veure la representació, també va saludar l’equip organitzatiu i artístic que fa possible la interpretació d’aquesta obra i va signar el llibre d’honor de La Passió.

La Passió de Cervera ha reprès la seva activitat amb èxit de públic en totes les seves funcions.
Les properes tindran lloc els dies 15, 24 i 30 d’abril al Gran Teatre de La Passió.


Una Passió històrica
Més de cinc-cents anys d'història converteixen les representacions de la Passió de Cervera en la més antiga del món, situant documentalment el seu naixement l'any 1477.
Davant la importància històrica i social, l’any 1969 les representacions de La Passió de Cervera es declararen d’interès públic.
L’èxit ha estat constant de llavors ençà i, malgrat que el text continua essent el mateix, l’escenificació ha sofert innombrables millores i la direcció artística s’ha professionalitzat. S’han incorporat dos escenaris laterals al Gran Teatre de La Passió, que ofereixen una visió espectacular amb els 40 metres totals de boca d’escenari, essent el teatre amb la boca més gran d’Espanya i la tercera d’Europa.
La construcció de decorats corporis en el 90% de les escenes, els quals ofereixen una espectacularitat realista a tots els espais, i combinen recordant la bellesa històrica dels grans antics decorats de paper que encara es conserven en algunes escenes. Amb la renovació de l’apartat luminotècnic totalment digitalitzat, s’ofereix un ambient determinat en cada ocasió, conjuntament amb el so, també digitalitzat, que realça amb més potència i qualitat sonora les escenes de l’espectacle. La nova elaboració del vestuari és una reproducció fidel a la indumentària del temps.
Els efectes especials introduïts amb gran espectacularitat fan que l’espectador gaudeixi d’un espectacle complert en tots els sentits. Tot això, i la col·laboració de 300 persones a l’escenari, configuren un espectacle àgil i modern, oferint una visió espectacular i realista de les tradicionals representacions de La Passió de Cervera.


Informació i imatge aportat per la Passió de Cervera.