Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Club de lectura feminista de la Biblioteca clou el primer trimestre

La Biblioteca Comarcal Josep Finestres de Cervera ha ampliat aquest curs 2022-2023 l’oferta de clubs de lectura. N’ofereix un de temàtica feminista que ha despertat molt interès, amb un grup format per 15 participants i conduït per Andrea Vides.

Participants al Club de lectura feminista.
Participants al Club de lectura feminista.

DIMECRES 28 DESEMBRE 2022

La Biblioteca organitza cinc clubs de lectura: narrativa, teatre, infantil (entre 9 i 11 anys), juvenil (a partir de 12 anys) i feminista. Es porten a terme entre els mesos d’octubre a juny, i ara han acabat el primer trimestre.

El club de lectura feminista és novetat d’aquest curs i funciona com la resta: el grup es troba un cop al mes (un divendres a les 18 hores) i es comenta la lectura que proposa la conductora.

Cada mes la lectura reflexiona al voltant d’un tema en concret i des d’una perspectiva feminista: violència de gènere, maternitat, malalties mentals,  pressió estètica, món laboral, etc.

Fins al moment, s’han llegit i comentat: “Per què tornaves cada estiu”, de Belén López Peiró (novembre); “Trenqueu en cas d’emergència: manual per a víctimes i supervivents de violències masclistes”,  de Carla Vall i Duran (novembre) i “El paper de paret groc” de Charlotte Perkins Gilman (desembre).

El grup està format per 15 participants, entre les quals la regidora de Polítiques Feministes i LGTBI+ de la Paeria de Cervera, Mireia Brandon. La conductora és la cerverina Andrea Vides, doctoranda en Estudis Feministes i de Gènere a la Universitat del País Basc. La seva tesi versa sobre les metodologies de construcció i circulació de coneixement feminista als clubs de lectura, una temàtica que investiga des del 2020 a partir del seu pas per l’itinerari “Antropologia, Gènere i Feminismes” del màster en el mateix programa. Informació i imatge aportat per la Biblioteca Comarcal Josep Finestres de Cervera.