Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Conservatori de Cervera guanya un dels Premis Baldiri Reixac 2020-2021

El projecte “Tot anirà bé”, del Conservatori i Escola de Música de Cervera, va rebre un premi en la categoria Baldiri Experiències, un reconeixement educatiu de prestigi atorgat per la Fundació Carulla, en un acte a l'Espluga de Francolí el diumenge 13 de juny.

Els professors Jordi i Marc Castellà van recollir el premi Baldiri Reixac.
Els professors Jordi i Marc Castellà van recollir el premi Baldiri Reixac.

DILLUNS 14 JUNY 2021

Els premis Baldiri Reixac d’aquest curs, molt condicionat per l’impacte de la pandèmia, tenen un sentit especial perquè impulsen i reconeixen projectes educatius i culturals que tracten l’emergència emocional provocada per la crisi sanitària i social que estem vivint. Les arts i la llengua catalana foren els pilars dels premis i també de l’acte de lliurament del passat diumenge, una festa educativa i cultural. 

La festa de l’escola catalana va tornar a l’Espluga de Francolí, al Museu de la Vida Rural de la Vida Rural de la Fundació Carulla, una trobada molt necessària perquè va poder ser presencial. Enguany, especialment, s’han reconegut aquells centres educatius resilients que han aprofitat aquest moment de crisi sanitària i social per qüestionar-se i convertir aquesta situació crítica en una oportunitat de millora. Centres educatius decidits que van fer propostes que establiren noves maneres de fer.  

La pandèmia ha afectat a tota la societat, però la comunitat educativa ha hagut de fer front, amb resiliència i esforç, al gran repte d’adaptar l’ensenyament a les noves mesures sanitàries. És per això, que les bases de convocatòria dels Baldiri 20-21 van tenir una especial atenció, donant més puntuació, a projectes que milloressin l’experiència d’aprenentatge mitjançant llenguatges artístics i combatent els efectes provocats per la Covid.

D’aquesta manera, en la categoria de Baldiri Experiències, el “Tot anirà bé” del Conservatori i Escola de Música de Cervera va obterir un dels premis -un val de l’Abacus valorat en 500 € destinats a material escolar i llibres per al centre educatiu. 
Cal recordar que el "Tot anirà bé" és fruit del treball dels alumnes de l'aula d'improvisació del Conservatori sota la supervisió de Jordi Castellà.


Informació i imatge aportat per Santi Riu (Conservatori de Cervera).