Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Conservatori de Cervera torna a interpretar l'òpera "Dido & Aeneas"

El dissabte 2, a l’església d’Ivars d’Urgell, i el diumenge 3, al Casino de Calaf, es reestrenà la producció que ha realitzat el Conservatori de Música de Cervera de l'òpera "Dido & Aeneas", de Henry Purcell, amb una gran afluència de públic.

DILLUNS 04 DESEMBRE 2023

Es tracta d'una òpera barroca amb un pròleg perdut i tres actes, escrita el 1688 pel compositor anglès i basada en un llibret de Nahum Tate. L'obra està inspirada en un episodi del IV llibre de l'Eneida de Virgili i va ser representada per primera vegada el 1689 a la Boarding School for Girls a Chelsea, Londres.

L'alumnat del centre va treballar durant tot el curs passat aquesta obra, que tenint com a protagonistes els diversos alumnes de cant, així com altres que s'hi van voler sumar com a part del cor i altres que, al costat del professorat, actuaren com a orquestra, han vist reforçat el seu esforç de nou aquest curs, després de l’exitosa estrena a Cervera a finals de curs passat.

Amb un repartiment encapçalat per Eva Maria Ruiz -com a Dido- i Xesco Grau -Aeneas-, s'hi ha d'afegir Ariadna Mayer -Belinda-, Laura Cots -segona dama de la reina-, Judit Cases -Fetillera-, Soraya Sánchez i Aran Sala -bruixes-, Savina Encuentra i Duna Pomés -com a esperits- i Rosa Riera -mariner.

Sens dubte es tracta d'un projecte gran per a un centre educatiu com el Conservatori de Cervera, que està habituat a emprendre projectes transversals i exportar-los a tot el territori.

La producció estigué encapçalada per Arnau Vinós -director d'escena-, Núria Mas -directora musical-, Gemma Oriol -vestuari-, Montse Roig -estilisme- i Carles Gumí -director d'orquestra.


Informació i imatge aportat per Santi Riu (Conservatori de Cervera).