Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El delegat del Govern, Bernat Solé, visita la Paeria de Cervera

El nou delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé, ha realitzat, dimecres 7 de juliol, una de les seves primeres visites institucionals a la Paeria de Cervera, on ha pres nota dels projectes de ciutat que se li han presentat des del Consistori Municipal.

DIMECRES 07 JULIOL 2021

En la reunió, el paer en cap, Joan Santacana, en nom del Consistori, li ha demanat la implicació i el suport del Govern de la Generalitat per tirar endavant els següents projectes:

Un nou model de gestió per a la Universitat de Cervera, edifici històric propietat de la Generalitat, que prevegi més actuacions de manteniment i que s’actuï, tan aviat com sigui possible, a les façanes per evitar possibles despreniments. Aquesta actuació permetria retirar les tanques de l’entorn de l’edifici.

La construcció del nou pavelló poliesportiu. La ciutat disposa dels terrenys i del projecte aprovat, que preveu una instal·lació moderna i sostenible energèticament. Per a la seva construcció es necessita el suport econòmic de la Generalitat a través d’alguna línia de subvencions.

A l’agost, la Paeria organitza una nova edició de l’Aquelarre, per a la qual es demana el suport de la Generalitat per fer possible una festa segura i amb tots els protocols que exigeixi la normativa.

Pel que fa a les infraestructures, es va reclamar la construcció d’una rotonda a la carretera L-311 per millorar la seguretat en l’accés al nucli de la Prenyanosa.
Es va demanar la renovació del tram urbà de l’antiga N-II, on es pugui fer un nou accés pel sud de la ciutat que permeti treure el trànsit de vehicles pesants de l’avinguda Vallfogona i el centre.
L’autovia A-2 té el ferm molt deteriorat als trams que passen per la Segarra i es va sol·licitar que la Generalitat pugui pressionar el Govern de l’Estat perquè els arregli.

En matèria de seguretat es va demanar la recuperació de la patrulla mixta nocturna Mossos-Policia Local que es va interrompre arran de la pandèmia. La patrulla mixta funcionava bé i permetia optimitzar recursos.

Finalment, es va parlar de la gestió de les ADF per intentar aclarir de quin Departament de la Generalitat depenen.

 

El paer en cap, Joan Santacana, va agrair a Bernat Solé “la seva actitud i bona predisposició a escoltar i col·laborar per resoldre les qüestions prioritàries a la ciutat”.

Per Bernat Solé fou “un plaer ser a Cervera, una ciutat on vinc sovint, aquesta vegada per escoltar el municipalisme”.