Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Festival de Pasqua de Cervera recupera el concert escolar

El Festival de Pasqua ha donat el tret de sortida, dijous 7 d’abril, amb el concert escolar, que ha congregat gairebé un miler d’escolars de centres de la Segarra i comarques veïnes al Gran Teatre de la Passió de Cervera.

Concert escolar al Gran Teatre de la Passió (foto Jordi Prat).
Concert escolar al Gran Teatre de la Passió (foto Jordi Prat).

DIJOUS 07 ABRIL 2022

D’aquesta forma arrenca la 12a edició del certamen referent de la música clàssica catalana, que des d’aquest dijous fins al proper 16 d’abril acollirà 14 concerts en diferents espais de la ciutat.

El concert escolar vol apropar la música clàssica als més joves i és una iniciativa que es recupera enguany, després d’haver-se hagut d’anul·lar en les dues edicions anteriors a causa de la pandèmia.

L’actuació ha anat a càrrec dels grups LleidArt Ensemble i Ballet de Barcelona amb la direcció musical de Josep Miquel Mindan i la coreografia d’Anna Ishii. Han interpretat l’obra “Pere i el Llop”, on la música i la dansa s’uneixen per explicar-nos el famós conte de Serguei Prokofiev, traduït a moltíssimes llengües i interpretat arreu del món.Concert inaugural amb l’OJC i Gloria Isabel Ramos

El Festival de Pasqua s’inaugurarà oficialment dissabte 9 d’abril, i ho farà mantenint la tradició que sigui l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell l’encarregada de l’obertura.
L’OJC estarà dirigida, per primera vegada, per una dona: Gloria Isabel Ramos. El programa del concert es titula “Cinc veus de la música orquestral catalana" i s’interpretaran obres de Blancafort, Homs, Oltra i Cervelló. En el marc d’aquest programa, també s’inclourà una estrena absoluta. Es tracta de la “Dansa macabra” del jove compositor Jordi Nus, natural de les Borges Blanques i que actualment resideix a Los Ángeles. 


Informació aportada pel Festival de Pasqua de Cervera.