Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Festival Segamots, l'art de contar contes, presenta la 4a edició

Els pallers de pedra de l'Aranyó van ser l'espai escollit, divendres 7 d’octubre, per a la roda de premsa de presentació del 4t Festival Segamots, que oferirà espectacles de narració oral en diversos municipis de la comarca els dies 15 i 16 i del 21 al 23 d’octubre.

Presentació del Segamots als pallers de l'Aranyó.
Presentació del Segamots als pallers de l'Aranyó.

DILLUNS 10 OCTUBRE 2022

La presentació de l’esdeveniment va anar a càrrec d'Elisabet Jové, consellera de Cultura del Consell Comarcal de la Segarra; Mercè Carulla, regidora de Cultura de la Paeria de Cervera; Agnès Pla, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Guissona, i Patricia McGill, directora artística del Segamots.

La regidora de Cultura, Mercè Carulla, va destacar "la transversalitat d'aquest projecte comarcal" i que des de la Paeria de Cervera "s'aposta per totes les arts, i per l'art de contar contes també".

El Festival es durà a terme entre els dies 21 i 23 d’octubre de 2022 a Cervera, Guissona, Selvanera, Vergós Guerrejat i Tarroja, mentre que els dies 15 i 16 d’octubre hi haurà sessions prèvies a Hostafrancs i Ivorra.


Activitats previstes a Cervera
 

Inauguració el divendres 21 d’octubre, a les 19 hores, a la plaça Universitat, amb un espectacle a càrrec de les narradores Sherezade Bardají, Eva Andújar i Cristina Verbena, amb acompanyament musical de les alumnes d’acordió del Conservatori Professional de Música de Cervera, Neriya Dori i Berta Villorbina. 

Dissabte 22, a les 21 hores, arriba el “Tastamots”, un espectacle de contes per a adults amb Cristina Verbena, acompanyat de tast de cervesa i xocolata, al Tap Room de Casa Dalmases.
Aforament limitat a 100 persones. Inscripció prèvia a festivalsegamots@gmail.com. Preu: 5 euros, que es pagaran a l'entrada al local. 

El diumenge 23, a les 12.30 hores, està prevista l’activitat “A peu de plaça”, un espectacle de contes per a públic familiar amb Sherezade Bardají, a la plaça Major.


Segamots
 

És un projecte de narració oral que arriba a auditoris, places, residències, escoles, museus, biblioteques… mitjançant les seves tres potes: Festival, contes a escoles i residències, i proposta didàctica.

El Festival ofereix espectacles per a públic familiar i per a públic adult. També hi ha esdeveniments, com les taules rodones o conferències, que estan pensades per a persones relacionades amb la docència o interessades en oralitat. El tema de reflexió d’enguany serà “narració oral i poesia”.

Les narradores convidades són Sherezade Bardají (Sabadell), Eva Andújar (València), Cristina Verbena (Zaragoza), Mon Mas (Parets del Vallès) i  Ada Cusidó (Barcelona). 

Les sessions de Contes a la Catxipanda a les residències estan pensades per a la gent gran que hi viu i les seves famílies. I les sessions de Contes a la Catxipanda a les escoles estan adreçades a alumnes de cicle inicial.

Les activitats de la proposta didàctica “El meu cos és una casa” estan destinades a alumnes de 5è i 6è de primària.

 

El SegaMots va néixer amb Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019, de la mà de Patrícia McGill, que n’és la coordinadora i directora artística. Es crea amb la voluntat de ser un projecte de territori, i amb una programació anual estable. Al llarg de les edicions el projecte s’ha consolidat i ha obtingut el suport de la majoria d’ajuntaments de la Segarra.