Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ministeri de Transports inicia una nova fase d’obres de reforma del ferm a l’A-2 a la variant de Cervera

El subdelegat del Govern de l'Estat a Lleida, José Crespín, junt amb el 2n tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme de la Paeria de Cervera, Antonio Delgado, han visitat les obres, que s'executen en sentit Lleida fins al proper 19 d’abril, inclosos els caps de setmana.

DIMARTS 02 ABRIL 2024

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha reprès avui en els carrils en direcció Lleida les obres del projecte de millora i rehabilitació del ferm a l’A-2, a l’alçada de la variant de Cervera.

Aquesta nova fase d’obres forma part del projecte de millora d’un tram d’uns 9 quilòmetres aproximadament, entre els punts quilomètrics 514 i 522,270, que preveu la millora del ferm en els dos sentits de circulació de l’A-2, així com en actuacions de rehabilitació estructural que es concentren a les vies laterals i els ramals d’accés de totes dues calçades.
El projecte té un pressupost d’execució de 10,27 milions d’euros.

Les obres iniciades dimarts 2 d'abril se situen entre els punts quilomètrics 518,12 i 515,11, en sentit Lleida, on els operaris treballen en la reforma del ferm.

Amb motiu d’aquesta nova fase d’obres, el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, juntament amb el 2n tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme de la Paeria de Cervera, Antonio Delgado, han visitat els treballs que es porten a terme i han seguit les explicacions sobre els desviaments de trànsit que s’han habilitat tant per incorporar-se a l’autovia com els que afecten les diferents sortides i accessos als municipis propers a Cervera.
A la visita d’obres també hi han assistit el cap de la Unitat de Carreteres de l’Estat a Lleida, Juan Antonio Romero, i els responsables de l’empresa adjudicatària.

La previsió del Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible és que aquesta nova fase d’obres s’allargui per espai de tres setmanes i finalitzin el proper dia 19 d’abril. Al llarg d’aquestes tres setmanes, els canvis en la circulació en aquest tram en obres es mantindran també els caps de setmana amb l’objectiu, tal com ha explicat el subdelegat José Crespín, “d’enllestir les obres en el mínim temps possible i escurçar el període de desviaments de trànsit que cal posar en marxa de forma temporal per garantir la circulació dels veïns i el teixit empresarial de la zona”. 

Afectacions al trànsit a causa de les obres:

El trànsit provinent de la carretera C-25 no es podrà incorporar directament a l'autovia A-2, haurà de prendre la sortida 83 (Barcelona, Cervera-Est, Guissona) cap a la carretera L-311, per arribar a la rotonda de l'enllaç 520 i prendre allà el sentit que es vulgui.

Tancament del carril de desacceleració en sentit Lleida de l'enllaç 517 (Agramunt, Cervera Nord).
El trànsit en sentit Lleida haurà de prendre la sortida 515 (Fonolleres, la Mora) o la 514 (la Curullada, Tordera), seguir per la via lateral i fer un canvi de sentit a l'alçada de l'enllaç 513 (Fonolleres, la Curullada, Tordera).

Tancament del carril d'acceleració sentit Lleida de l'enllaç 517.
El trànsit amb destinació Lleida, Saragossa, s'haurà d'incorporar a l'autovia A-2 sentit Barcelona i agafar la sortida de l'enllaç 520 (Cervera Est, Guissona, Ponts), per fer un canvi de sentit.

Es disposarà convenientment la senyalització i els desviaments adequats perquè el trànsit pugui seguir amb facilitat i seguretat els diferents itineraris descrits anteriorment.

Està previst que el divendres 19 d'abril (o abans, si és possible) es restituirà el trànsit desviat a la calçada corresponent i s'anul·laran totes les restriccions a les entrades i sortides a l'autovia.