Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu de Cervera presenta el Pla estratègic 2022-2025

Les activitats del Dia Internacional dels Museus es van iniciar a Cervera amb la presentació del Pla estratègic del Museu, en un acte que va tenir lloc a l’Auditori Municipal el dissabte 14 de maig.

Presentació a l'Auditori Municipal (foto J. Prat).
Presentació a l'Auditori Municipal (foto J. Prat).

DILLUNS 16 MAIG 2022

La presentació de la sessió va anar a càrrec de la directora general de la Direcció General del Patrimoni Cultural, Sònia Hernández, i el paer en cap, Joan Santacana; mentre que la presentació del Pla estratègic la van realitzar la  regidora de Cultura, Mercè Carulla; la directora del Museu de Cervera, Carme Bergés; la museòloga i consultora externa Margarida Loran; i la cap del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles de la Generalitat, Magda Gassó.

El Pla estratègic, un treball col·lectiu que ha permès (re) pensar i (re) imaginar el Museu, s’ha elaborat d’acord amb les indicacions i objectius del Departament de Cultura de la Generalitat.

El document analitza les fortaleses, les debilitats i els reptes de futur de l’equipament. Marca com a objectius estratègics: la consolidació de la Casa Duran com la seu central del Museu, amb una infraestructura renovada; la reobertura del Museu del Blat a la Farinera, que ha d’esdevenir un centre museístic que reivindiqui la identitat agrícola de la Segarra i un model de sostenibilitat; el posicionament de Cervera i el Museu dins del panorama nacional de posada en valor de la Catalunya Barroca; i l’enfortiment de la capacitat organitzativa de l’equipament.

Es va aprovar en la sessió ordinària del Ple de la Paeria del passat 17 de març.