Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El paer en cap, Joan Santacana, signa l’adhesió a la Moció de l’ACM-FMC sobre els estalvis dels municipis

DIJOUS 20 AGOST 2020

La Moció rebutja la decisió de l’Estat de controlar els estalvis dels municipis. Amb aquesta signatura l’alcalde s’adhereix al fet que Cervera demana que siguem els municipis qui decidim sobre els nostres estalvis i no acceptem l’espoli proposat per l’Estat.

La suficiència financera dels ens locals és un principi present en tots els ordenaments jurídics que garanteix els recursos necessaris per a fer front a les competències pròpies i els serveis impropis que es presten habitualment, i més en crisis com la que estem patint. Al costat d’aquest principi, hem de reivindicar també l’autonomia local. Més enllà de l’harmonització financera de totes les administracions i fixar en coresponsabilitat les limitacions que corresponen, no se’ns poden imposar més tuteles que ens limitin l’administració dels recursos dels ens locals, que no deixen de ser de la ciutadania, i que s’han d’enfocar a les necessitats urgents de la pròpia ciutadana.

Pots llegir la Moció sencer a: https://www.acm.cat/juridic/mocions/mocio-suficiencia-financera-ens-locals-21-juliol-2020


Cervera, 20 d'agost de 2020.