Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, visita Cervera

El president Pere Aragonès ha realitzat, divendres 20 de maig, la seva primera visita institucional a la Paeria de Cervera, on ha signat el Llibre d’Honor i ha mantingut una trobada amb regidors i regidores del Consistori.

Rebuda del president Pere Aragonès a la Sala de Plens de la Paeria (foto Jordi Prat).
Rebuda del president Pere Aragonès a la Sala de Plens de la Paeria (foto Jordi Prat).

DISSABTE 21 MAIG 2022

En la visita l’ha acompanyat el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé, i han estat rebuts pel paer en cap, Joan Santacana; el regidor de Promoció Econòmica i Urbanisme, Ramon Augé; la regidora de Cultura, Mercè Carulla; i la regidora Assumpció Creus.

Pere Aragonès ha signat el Llibre d’Honor de la Paeria i ha rebut dos obsequis de mans de Joan Santacana: un facsímil de l’Acta de la Cort General de Catalunya de l’any 1359, celebrada a Cervera i origen de l’actual Generalitat, i el còmic “Viatge a l’Origen de la Generalitat”, de Maria Teresa Salat (historiadora) i Ton Granell (il·lustrador). 

El paer en cap, Joan Santacana, ha transmès al president, Pere Aragonès, “la riquesa de la ciutat en alguns aspectes com el seu patrimoni cultural i monumental, la vitalitat del teixit associatiu i la capitalitat de comarca agroindustrial”. Li ha fet arribar propostes per “millorar la connectivitat de la ciutat a través de l’antiga N-II, sobre les dificultats de manteniment de patrimoni com la Universitat o les muralles, la falta de disponibilitat d’habitatge social i també la falta d’un altre pavelló poliesportiu”.

Pere Aragonès “ha agraït les propostes que li han fet arribar des de la Paeria i s’ha compromès a treballar-hi conjuntament”.

 

Posteriorment s’han desplaçat a la seu de l’Associació de Salut Mental Ondara Sió, on han visitat les instal·lacions i han mantingut una reunió de treball amb el president de l’entitat, Jaume Azcona, i altres representants de la Junta.