Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Quartet Teixidor inicià el nou Cicle de concerts de primavera a Cervera

Amb el programa “Mendelssohn amb divuit anys”, el Quartet Teixidor inicià, diumenge 12 de març, el Cicle de concerts de primavera que programa l’Associació d’Amics de la Música de Cervera.

Concert del Quartet Teixidor.
Concert del Quartet Teixidor.

DILLUNS 13 MARÇ 2023

Oferiren un programa format pel Quartet número 5 en sol major de Josep Teixidor; el Quatuor (1998), del compositor nascut a Tàrrega Ramon Andreu, i el Quartet en la menor, opus 13 de Fèlix Mendelssohn.

El Quartet núm. 5 de Teixidor mostra l’herència de les obres de Haydn i Boccherini amb un cànon clàssic sempre present i un estil cantabile.
El Quartet Teixidor en feu una lectura imbuïda d’elegància, gràcia i delicadesa, tot reforçant les línies melòdiques, amb un bon cantabile, així com un punt d’intensitat amb una àmplia riquesa de registres.
Després tinguérem la sort que el compositor Ramon Andreu ens presentés la seva obra Quatuor, escrita el 1998 amb llenguatge politonal i formada per tres moviments breus dins de les estructures formals clàssiques.
I clogué el concert el Quartet de corda op. 13 que Mendelssohn havia escrit quan tenia tan sols 18 anys, en una lectura plena d’intensitat.


El proper diumenge 19 de març continuarà el Cicle de concerts de primavera amb el Quintet de metall Bellbrass del Conservatori Superior del Liceu: format per Francesc Domènech, tuba; Joan Juanico, trombó; Albert Boix, trompa; Mariona Taltavull, trompeta; i el cerverí Bernat Clota a la trompeta; sota la direcció de Manel Valdivieso, i amb obres de P. Piqueras, M. Tilson Thomas, L. Marenzio i S. Kompanek.

El concert tindrà lloc a les 7 de la tarda, a l'Auditori Municipal.


Informació i imatge aportat per Santi Riu (Associació d'Amics de la Música de Cervera).