Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Quartet Teixidor obrirà el Cicle de concerts de primavera

El cicle de concerts que organitza l'Associació d'Amics de la Música de Cervera s’inicia diumenge 12 de març amb el concert “Mendelssohn amb divuit anys”, a càrrec del Quartet Teixidor (Joan Espina i Joan Marsol, violins; Jordi Armengol, viola; i Xavier Roig, violoncel).

Quartet Teixidor.
Quartet Teixidor.

DIMECRES 08 MARÇ 2023

El grup oferirà un programa format pel Quartet número 5 en sol major, de Josep Teixidor; el Quatuor (1998) del compositor nascut a Tàrrega, Ramon Andreu; i el Quartet en la menor, opus 13, de Fèlix Mendelssohn.

Josep Teixidor, nascut a Seròs, va escriure sis quartets de corda que constitueixen un exemple d’indubtable importància per estudiar la implantació i el desenvolupament del gènere a l’Espanya de finals del segle XVIII. Hi utilitza procediments compositius dels grans mestres de l’època (Haydn, Boccherini, Brunetti), buscant sempre un llenguatge propi.

Quatuor, de Ramon Andreu Gené, està concebut a manera de tríptic, i serà una bona oportunitat per conèixer música que ha estat escrita a les nostres terres.

Clourà el segon quartet de Felix Mendelssohn, que el compositor alemany va acabar quan tenia 18 anys, és una bona mostra del seu geni compositiu i del seu talent innat, així com d’un profund coneixement de les obres dels seus grans antecessors: Haydn, Mozart i Beethoven.


El concert és diumenge 12 de març, a les 19 hores, a l'Auditori Municipal.


Informació i imatge aportat per l'Associació d'Amics de la Música.