Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Quintet Quatre+1 debuta a Cervera en el Cicle de concerts de primavera

Arribats al mes de juny, el diumenge 6, continua el Cicle de concerts de primavera, que organitza l'Associació d'amics de la música de Cervera, amb l'actuació del Quintet Quatre+1.

Quintet Quatre+1.
Quintet Quatre+1.

DIJOUS 03 JUNY 2021

Es tracta d’una formació jove que es va fundar el 2015 amb l’objectiu de transmetre la seva passió per la música.
El seu segell d’identitat ve marcat per la música clàssica, però s’atreveixen amb altres estils com el jazz, el ballet, els contes infantils i el teatre.
La seva intenció és fer més proper un grup poc habitual en les sales de concert. Per això creen un repertori propi, arrangen obres d‘orquestra o bé d’altres formacions i les adapten al quintet donant-hi sempre un toc d’originalitat.

Aquesta formació seria el més semblant a la referència d’un quartet de corda.
De fet, el quintet de vent és una formació de cambra que també pren forma durant el classicisme amb A. Reicha i F. Danzi, tenint com a influència l’escriptura cambrística dels quartets de corda de J. F. Haydn.
L’ interès d’alguns compositors per aquesta formació de vent i els intèrprets virtuosos provoca una evolució i modernització dels instruments que formen el quintet.
Després de molts anys de restar oblidats, aquests conjunts tornaren a prendre força durant el segon romanticisme i sobretot al segle XX.

La formació està integrada per: Maria Bachs, flauta travessera; Enric Tudela, oboè; José María Martínez, clarinet; Marc García, trompa; i Rosa María Cases, fagot.

El programa que presentaran, "Un americà a Cervera", proposa un viatge per diverses regions d’Amèrica amb diferents estils musicals. Des del tango argentí i la samba brasilera fins al ragtime nord-americà amb compositors com Gershwin, Mancini i Piazzolla.


Informació aportada per l'Associació d'amics de la música de Cervera.